0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To bronzemedaljer til danske svømmere i mesterskabernes sidste finaleafsnit

13-12-2009
Pernille Larsen overraskede alle i finalen i 200 m rygsvømning ved at snuppe bronzemedalje i ny stærk dansk og nordisk rekordtid.

Af: 21

Den danske trup når således op på i alt otte medaljer ved Europa Mesterskaberne på kortbane i Tyrkiet – et historisk udbytte for dansk elitesvømning. 
 
Søndag aftens helt store overraskelse ved EKM, set med danske øjne, var uden tvivl Pernille Larsens suveræne præstation i 200 m rygsvømning finalen. Her forbedrede AGF-svømmeren således sine egne danske og nordiske rekorder for anden gang i dag med ikke mindre end 1,54 sekunder i tiden 2.03,50. En kæmpe præstation af Pernille Larsen, der her på formidabel vis svømmede sig ind på en herlig tredje- og dermed bronzemedaljeplads.
Guldet blev her svømmet hjem af franske Alexianne Castel, Frankrig, i tiden 2.02,67.
Sølv til Jenny Mensing, Tyskland, i tiden 2.03,31.
 
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, kunne også det der med medaljer søndag eftermiddag, da der stod 100 m butterfly finale på programmet. Således blev det her ligeledes til en bronzemedalje i tiden 56,02.
Jeanette var inden løbet forsvarende Europamester på denne distance, men to svømmere formåede at ændre ved dette i år.
Således gik guldmedaljen her til hollandske Inge Dekker i tiden 55,74.
Sølv til Diane Duyet Bui, Frankrig, i tiden 55,93.
 
Også Micha Østergaard var med i 100 m butterfly finalen. Her blev det til en sjetteplads for svømmeren fra VAT/VI39/NTC i tiden 56,86.
 
I finalen i 4 x 50 m fri holdkap for herrer lykkedes det for anden gang i dag for det danske hold at sætte dansk rekord – denne gang i tiden 1.27,25. Dermed forbedredes rekorden fra indledende afsnit med yderligere 13/100 sekunder.
 
Holdet bestod af:
Jakob Andkjær, VAT/VI39: 21,53.
Emil Dall-Nielsen, Allerød/Sigma/NTC: 21,60.
Frederik Siem Pedersen, Farum: 21,83.
Mads Glæsner, VAT/VI39/NTC: 22,29.
 
Jakob Andkjær svømmede 50 m butterfly semifinale i tiden 22,85, hvilket rakte til en delt niendeplads. Dermed var svømmeren fra VAT/VI39 med videre til finalen senere søndag eftermiddag. I finalen blev det til en niendeplads for Jakob Andkjær i tiden 22,87. 
 
I herrernes finale i 200 m brystsvømning blev det til en ottendeplads til Chris Christensen, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg, i tiden 2.06,09.
 
Se alle resultater på: www.omegatiming.com
 
Opsamlende oven på fire succesfulde EKM-dage
Ved Europa Mesterskaberne på kortbane er det blevet til ikke mindre end otte medaljer til de danske svømmere: to guldmedaljer, én sølvmedalje og fem bronzemedaljer.
Antallet er historisk stort for dansk elitesvømning.
Ved EKM sidste år blev det til i alt seks medaljer, hvilket på dette tidspunkt var uhørt højt. I år skubber de danske svømmere så kurven endnu et stykke opad med et fantastisk samlet resultat.
 
Af andre fakta fra de fire dages konkurrencer kan nævnes, at de danske svømmere opnår deltagelse i 11 semifinaler og i 18 finaler.
Der blev sat én Europarekord, 10 nordiske rekorder, 20 danske rekorder og seks danske juniorrekorder.
 
Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen udtaler oven på mesterskaberne: - Det har været et super godt og meget tilfredsstillende mesterskab for os, hvor vi har nået alle vores målsætninger til fulde, lyder det fra elitechefen, som betoner, at det har været rigtig rart at se svømmerne cementere efterårets mange lovende resultater ved EKM.
 
Blandt de mange positive resultater opnået ved EKM, er der særligt to aspekter, som glæder elitechefen: - Det er en stor tilfredsstillelse at kunne konstatere, at medaljerne opnået i år, er fordelt på flere svømmere sammenlignet med sidste år. I år er de otte medaljer fordelt på fem svømmere. Sidste år, hvor det blev til i alt seks medaljer, var disse fordelt på kun tre svømmere. Det er også en måde at vise, at udviklingen går den rigtige vej, fortæller Lars Sørensen fra Istanbul.
 
Det andet aspekt vedrører de opnåede topplaceringer, hvor elitechefen konstaterer, at der med blandt medaljerne i år er flere af den bedste karat, sammenlignet med sidste år, hvilket også er med til at vise, at niveauet er hævet.
 
Ankomst i Danmark
EKM-truppen flyver hjem til Danmark i morgen, mandag, med ankomst i Kastrup Lufthavn klokken 11.25. Her vil Dansk Svømmeunion tage imod svømmerne.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger