0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sølv- og bronzemedaljer til Danmark samt fire danske og tre nordiske rekorder lørdag eftermiddag

12-12-2009
Lotte Friis svømmede sølv hjem i 400 m fri finalen lørdag. Et fantastisk og noget overraskende løb af den nykårede Europamester på den dobbelte distance (arkivfoto).

Af: 21Lotte Friis, Allerød/Sigma/NTC, overraskede ikke mindst sig selv, da hun i 400 m fri finalen formåede at svømme sig op på en imponerende anden- og dermed sølvmedaljeplads.
Forud for løbet havde Lotte og landstræner Paulus Wildeboer aftalt, at Lotte skulle forsøge at svømme hurtigere ud end hun ellers plejer og dermed fra starten forsøge at følge med de øvrige svømmere. En plan, som må siges at være den helt rigtige i dette løb.
Således et fremragende løb af gårsdagens Europamester på den dobbelte distance.
Sølvmedaljen sikrer Lotte i den stærke danske og nordiske rekordtid: 3.59,06. Lotte forbedrer således her sine egne danske og nordiske rekorder med 1,6 sekunder.
Guldet gik til franske Coralie Balmy i tiden 3.56,55. Bronzemedaljen blev svømmet hjem af Cyrielle Ophelie Etienne, ligeledes Frankrig, i tiden 3.59,94.
 
Også Mads Glæsner, VAT/VI39/NTC, formåede at svømme sig ind på en podieplads i lørdagens finaleafsnit af EKM. Det skete på maratondistancen 1500 m fri, hvor Mads præsterede at sætte både dansk og nordisk rekord i tiden 14.26,74, hvilket var nok til at bronzemedaljen var i hus.
Også her havde den danske svømmer i samråd med landstræner Paulus Wildeboer besluttet, at der skulle lægges hårdt ud fra start. Også her bar strategien frugt, tør siges.
Mads forbedrer her sin egen danske rekord med ikke mindre end 12,13 sekunder. Samtidig sletter han Pál Joensens (Færøerne) nordiske rekord og forbedrer denne med 5,41 sekunder.
Men ikke nok med det - Mads sætter samtidig også både dansk og nordisk rekord på 800 meteren. I tiden 7.39,45 forbedrer Mads sin egen danske rekord med ikke mindre end 10,22 sekunder. Samtidig sletter han den 14 år gamle nordiske rekord sat af finske Antti Kasvio og forbedrer denne med 2,2 sekunder.
Således en imponerende kraftpræstation af Mads Glæsner lørdag eftermiddag.
Hurtigste svømmer og således guldmedaljevinder i denne konkurrence blev tyske Jan Wolfgarten i tiden 14.20,44. Sølv til Frederico Colbertaldo, Italien, i tiden 14.25,68.
 
I damernes finale i 4 x 50 m holdmedley blev det til en udmærket femteplads for det danske hold, som her, for anden gang i dag, formåede at sætte dansk rekord ved at forbedre rekordpræstationen fra indledende afsnit med yderligere 97/100 sekunder i tiden 1.46,43.
Et superflot løb af samtlige fire svømmere.
 
Holdet bestod af følgende svømmere:
Pernille Larsen, AGF: 27,57.
Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95/NTC: 29,60.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup: 24,90.
Micha Østergaard, VAT/VI39/NTC: 24,36.
 
Endelig var også Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, og Micha Østergaard, VAT/VI39/NTC, i konkurrence lørdag eftermiddag, da semifinalen i 100 m butterfly blev afviklet.
Her blev det til en tredjeplads til Jeanette i tiden 56,41 og en sjetteplads til Micha i den personlige rekordtid 56,64.
Dermed er begge danske svømmere med videre til finalen, som svømmes søndag eftermiddag.
 
Se alle resultater på: www.omegatiming.com
 
Vi har nu én konkurrencedag tilbage i Istanbul og også her ligger et spændende program og venter.
Det er lørdag aften besluttet, at Jeanette Ottesen ikke stiller op i indledende 50 m fri, som ellers anført i et tidligere udsendt løbsprogram. Dette af hensyn til 100 m butterfly finalen, som venter søndag eftermiddag.
 
Indledende afsnit begynder, som de øvrige dage, klokken 08.30.
 
Pressekontakt
Lars Sørensen, elitechef, mobil: 2920 6160.
 
Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt går via Lars Sørensen.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger