0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To guldmedaljer, en bronzemedalje samt en ny Europarekord til Danmark fredag eftermiddag ved EKM

11-12-2009
Rikke Møller Pedersen var i både medalje- og rekordhumør fredag eftermiddag og vandt således guld i 200 m brystsvømning i ny Europarekordtid (arkivfoto).

Af: 21

Danske Rikke Møller Pedersen var i guldhumør fredag eftermiddag ved Europa Mesterskaberne på kortbane i Istanbul. Således var hun her næsten hurtigere end sin skygge, da hun i finalen i 200 m brystsvømning blev noteret for den fantastiske tid – 2.16,66. Ikke nok med at det sikrer svømmeren fra Frem/STO95/NTC en medalje af det pureste guld, det er samtidig en forbedring af Rikkes egen Europarekord med ikke mindre end 1,64 sekunder.
En virkelig flot præstation af danske Rikke Møller Pedersen, der må siges at være kulminationen på en imponerende sæson, hvor Rikke har udviklet sig helt fantastisk og det i et tempo, som kan være svært at begribe.
Således har Rikke siden EKM sidste år indhentet knap 10 sekunder på sin 200 m brystsvømning, hvilket må siges at være en næsten uhørt præstation.
Stort tillykke til Rikke med både guldmedaljen og den nye Europarekord.
Sølvmedaljen gik her til den serbiske svømmer, Nadja Higl, i tiden 2.17,52. Bronze til svenske Joline Hoestman i tiden 2.19,28.
 
Rigtig mange svømmeinteresserede mennesker har uden tvivl ventet med spænding på eftermiddagens 800 m fri finale for damer, hvor danske Lotte Friis, om alt gik vel, stod til at vinde guld. Således optrådte Lotte som den klart hurtigste svømmer på startlisten. Og det blev skam til guld til Lotte fredag eftermiddag. Således blev svømmeren fra Allerød/Sigma/NTC noteret for tiden 8.08,02, hvilket var næsten seks sekunder hurtigere end sølvvinderen, Erika Garcia Villaecija, Spanien, som kom i mål i tiden 8.13,93. Bronzemedaljen gik til franske Cyrielle Ophelie Etienne i tiden 8.16,20.
Tillykke til danske Lotte Friis med det meget flotte og velfortjente Europamesterskab.
 
Som det fremgår af ovennævnte tid, lykkedes det desværre ikke for Lotte at svømme sig ind på Alessia Filippis verdensrekord, som lyder 8.04,53. Det var ellers Lottes håb, at denne skalp skulle tages ved EKM, men sådan skulle det desværre ikke gå.
Om drømmen om at sætte verdensrekord i dette løb, fortalte Lotte Friis selv efterfølgende, at det føltes som et utroligt svært løb, idet Lotte her måtte svømme temmelig meget alene og således manglede den nuværende verdensrekordholder, den italienske svømmer, Alessia Filippi, til at holde Lotte oppe i det rette tempo. Desværre valgte den italienske svømmer at trække sig fra denne finale til fordel for andre løb.
Verdensrekord eller ej, så er Lotte Friis i dag Europamester på distancen. Et stærkt resultat oven på en travl og flot sæson.
 
Også Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup, formåede fredag eftermiddag at svømme sig til en podieplads ved Europa Mesterskaberne på kortbane i Istanbul. Her blev det således til en flot bronzemedalje i finalen i 100 m fri i tiden 52,18.
Guldet gik her til den hollandske svømmer, Inge Dekker, i tiden 51,35. Sølv ligeledes til en hollandsk svømmer, Ranomi Kromowidjojo, i tiden 51,44.
 
Jeanette Ottesen havde i det hele taget en travl eftermiddag, idet hun også svømmede semifinale i 50 butterfly og senere igen, i samme afsnit, finalen på denne distance.
I semifinalen blev Jeanette noteret for tiden 25,49, hvilket resulterede i en samlet fjerdeplads og dermed en sikker finaleplads.
I finalen fastholdte Jeanette fjerdepladsen i tiden 25,28.
Guldet blev her delt af de to hollandske svømmere, Inge Dekker og Hinkelien Schreuder, i tiden 25,00 mens bronzen gik til Ingvild Snildal, Norge, i tiden 25,10.

Pernille Larsen var fredag eftermiddag med i damernes finale i 100 m rygsvømning. Her blev det til en sjetteplads for svømmeren fra AGF i tiden 58,03.
Guldet gik her til den russiske svømmer, Ksenia Moskvina, i ny Europarekord-tid 56,36.
Sølv til Sanja Jovanovic, Kroatien, i tiden 56,93.
Bronze til Aleksandra Herasimenya, Hviderusland, i tiden 57,23.

I damernes 50 m butterfly semifinale præsterede Micha Østergaard, VAT/VI39/NTC, at svømme en personlig rekordtid hjem i 26,18. Micha sluttede her som nummer 14.

Chris Christensen, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg, svømmede fredag eftermiddag 400 m individuel medley finale – en finaleplads, han havde kæmpet sig til i en fantastisk flot ny dansk og nordisk rekordtid i indledende afsnit.
I finalen lykkedes det desværre ikke rigtig for svømmeren fra Esbjerg at få ordentlig fat i vandet, hvorfor det her blev til en 10. plads i tiden 4.11,65.
Men der blev også svømmet meget stærkt i denne konkurrence. Således blev der her sat ny verdensrekord af den ungarske svømmer, Laszlo Cseh, i tiden 3.57,27.
Sølvmedaljen gik til en anden ungarsk svømmer, David Verraszto, i tiden 4.00,10.
Bronze til den israelske svømmer, Gal Nevo, i tiden 4.00,55.  
 
Endelig var også Jakob Andkjær, VAT/VI39, i konkurrence fredag eftermiddag – her i 100 m fri semifinale.
Jakob noteres her for tiden 48,11 og slutter på en samlet 15. plads. 
 
Se alle resultater på: www.omegatiming.com
 
I morgen, lørdag, fortsætter mesterskaberne med indledende afsnit klokken 08.30 dansk tid. Her kan vi blandt andet glæde os til at skulle følge Jeanette Ottesen i 100 m butterfly, en disciplin, som Jeanette vandt guld i ved EKM sidste år, og Rikke Møller Pedersen i 100 m brystsvømning – her er Rikke Europa-rekordholder.
 
Pressekontakt
Lars Sørensen, elitechef, mobil: 2920 6160.
 
Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt går via Lars Sørensen.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger