0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM, torsdag - indledende: Overbevisende start for de danske svømmere ved EM på kortbane

10-12-2009

Af: 21

Torsdag formiddag begyndte Europa Mesterskaberne på kortbane i Istanbul, Tyrkiet.
Danmark deltager med 16 svømmere, som alle har klare ambitioner om at præstere det optimale de kommende fire dage. Blandt svømmerne er der også flere, der har medaljer at forsvare fra sidste år. Således var der fra morgenstunden torsdag total koncentration omkring mesterskabernes første afsnit, hvor størstedelen af den danske trup var i konkurrence.
 
Og det har været en god start for de danske svømmere, som samlet set torsdag morgen præsterede tre danske rekorder, to danske juniorrekorder, to svømmere direkte videre til finaler og fem svømmere videre til semifinaler.
 
Mads Glæsner, VAT/VI39/NTC, svømmede sig torsdag morgen sikkert videre til finalen i 400 m fri ved at svømme sig ind på en samlet andenplads i tiden 3.38,68.
 
Også Micha Østergaard, VAT/VI39/NTC, formåede torsdag morgen at svømme sig videre til en finaleplads, da hun i indledende 200 m butterfly blev noteret for tiden 2.06,56, hvilket resulterede i en samlet syvendeplads.
 
AGF-svømmeren Pernille Larsen svømmede indledende 100 m rygsvømning i tiden 57,95, hvilket er dansk rekord og således en forbedring af Pernilles egen tidligere rekord på distancen med et halvt sekund.
Et rigtig flot løb af Pernille, der slutter på en samlet tredjeplads og dermed er videre til eftermiddagens semifinale.
 
Også svømmeren Rikke Møller Pedersen formåede torsdag morgen at sætte en dansk rekord. Det skete i indledende 50 m brystsvømning, hvor svømmeren fra STO95/Frem/NTC blev noteret for tiden 30,36, hvilket er en forbedring af Rikkes egen tidligere rekord med 13/100 sekunder. Med en samlet syvendeplads i dette løb er Rikke sikkert videre til eftermiddagens semifinale.
 
Jakob Andkjær, VAT/VI39, forbedrede også en af sine egne danske rekorder torsdag morgen i kortbanebassinet i Istanbul.
I indledende 50 m fri blev Jakob således noteret for tiden 21,48, hvilket er en dansk rekordforbedring med 1/10 sekunder. Jakob slutter her på en samlet ottendeplads og er dermed videre til eftermiddagens semifinaler.
 
I damernes indledende 100 m fri blev det til en samlet femteplads til KVIK Kastrup-svømmeren Jeanette Ottesen i tiden 52,81. Dermed er Jeanette klar til en semifinale i eftermiddag.   
 
Endelig blev det også til en semifinaleplads til svømmeren Emil Dall-Nielsen, Allerød/Sigma/NTC, i 100 m butterfly, da han her sluttede på en samlet 17. plads i tiden 51,85.
 
To danske juniorrekorder
Foruden ovennævnte flotte resultater er der blevet sat to danske juniorrekorder torsdag morgen.
Begge rekorder blev præsteret af Morten Klarskov fra VAT/AIF.
I indledende 100 m brystsvømning sletter Morten således Chris Christensens danske juniorrekord fra 2006, da han her noteres for tiden 1.00,48. Morten forbedrer her den tidligere juniorrekord med 59/100 sekunder.
 
I indledende 200 m individuel medley sætter Morten dansk juniorrekord i tiden 1.58,62 og forbedrer her sin egen tidligere rekord med 28/100 sekunder.
 
Tre danske svømmere klar som 1. reserver
Tre danske svømmere er klar som 1. reserver til eftermiddagens finaleafsnit.
Louise Jansen, Allerød/Sigma, er 1. reserve i 200 m individuel medley finalen.
Chris Christensen, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg, er 1. reserve i 200 m individuel medley finalen.
Endelig er også svømmeren Jon Rud, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg/NTC, 1. reserve i 400 m fri finalen. Oprindeligt var Jon 2. reserve, men da en svømmer har trukket sig, er Jon nu klar som 1. reserve.   
 
Ændring i antallet af kvalificerede til finaler og semifinaler
Ved EKM i Tyrkiet konkurreres der for første gang på 10 baner. Det betyder, at der ved disse mesterskaber kvalificeres 20 svømmere til semifinaler og 10 svømmere til finaler. Førhen var det kun de 16 hurtigste svømmere, der gik videre til semifinaler og de otte hurtigste svømmere, som kunne se frem til en plads i finalen.
 
Se alle resultater på: www.omegatiming.com
 
Torsdagens finale-afsnit begynder klokken 17.00 lokal tid – klokken 16.00 dansk tid.
 
Her kan vi opsamlende glæde os til at skulle følge danske svømmere i følgende løb:
400 m fri finale, herrer: Mads Glæsner
200 m butterfly finale, damer: Micha Østergaard
50 m fri semifinale, herrer: Jakob Andkjær
50 m brystsvømning semifinale, damer: Rikke Møller Pedersen
100 m rygsvømning semifinale, damer: Pernille Larsen
100 m butterfly semifinale, herrer: Emil Dall-Nielsen
100 m fri semifinale, damer: Jeanette Ottesen
 
Pressekontakt
Lars Sørensen, elitechef, mobil: 2920 6160.
 
Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt går via Lars Sørensen.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger