0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

World Cup, Stockholm: Endnu et forrygende finaleafsnit for de danske svømmere, der sikrer fem medaljer og tre rekorder onsdag aften

11-11-2009

Af: 21

Vi er nu nået til anden- og dermed sidstedagen af World Cup-afsnittet i Stockholm.
Også i dag har de danske svømmere leveret stribevis af flotte resultater.
 
Lotte Friis var onsdag aften flyvende i kortbanebassinet i Stockholm, da hun i 400 m fri finalen blev noteret for tiden 4.00,66, hvilket er både dansk og nordisk rekord af svømmeren fra Allerød/Sigma/NTC. Lotte forbedrer således her sine egne rekorder på distancen med 98/100 sekunder.
Et virkelig flot resultat af Lotte Friis, der resulterer i en sølvmedalje i aftenens konkurrence. Guldet svømmes her hjem af den franske svømmer, Coralie Balmy, i tiden 3.57,75. 
 
KVIK Kastrup-svømmeren Jeanette Ottesen sikrede sig sølv i 100 m fri finalen i den stærke tid 52,08, hvilket er en tangering af svømmerens egen danske og nordiske rekord på distancen. Således en stærk præstation af Jeanette Ottesen, der her kun blev overgået af den engelske svømmer, Francesca Halsall, der sikrede sig guldet i tiden 51,61.
 
Senere i samme finaleafsnit svømmede Jeanette en bronzemedalje hjem i 50 m butterfly i ny dansk rekordtid – 25,18. Jeanette forbedrer her sin egen danske rekord med 23/100 sekunder. Således endnu et stærkt resultat af svømmeren fra KVIK Kastrup.
 
Også den danske Europarekord-holder i både 100 og 200 m brystsvømning, Rikke Møller Pedersen, var i konkurrence onsdag aften. Her blev det til sølv i 200 m brystsvømning i den flotte tid, 2.18,73 – blot 21/100 sekunder fra Europarekorden opnået ved DM på kortbane for få uger siden. Således en absolut godkendt tid af svømmeren fra Frem/STO95/NTC.
Guldet gik her til den serbiske svømmer, Nadja Higl, i tiden 2.18,54.
 
Mads Glæsner svømmede sig onsdag aften til en bronzemedalje på maratondistancen 1500 m fri i tiden 14.39,88. En rigtig god præstation af svømmeren fra Allerød/Sigma/NTC, der her er blot et sekund fra sin egen danske rekordtid på distancen.
 
Se alle resultater på: www.omegatiming.com
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
World Cup-serien fortsætter herfra til Berlin, hvor der svømmes i weekenden, den 14. – 15. november. Her vil det danske svømmelandshold naturligvis også være klar, når det går løs.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger