0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Esben klar til fransk prof-polo

14-10-2009
Danmark har nu tre professionelle vandpolospillere. Alle tre kommer fra Slagelse og spiller i Frankrig

Af: 127


Esben Morgen Hansen, som her dækker op for Frankrig ved EM, er skiftet til fransk vandpolo. Foto: Søren Arildsen

Esben Morgen Hansen fra Slagelse Svømmeklub har skiftet tilværelsen som ingeniørstuderende ved Syddansk Universitet ud med en tilværelse som professionel vandpolospiller i Frankrig.

Den blot 19-årige spiller har tegnet kontrakt med klubben "Cercle des Nageurs de la Marne Charenton", som er placeret i den næstbedste franske række. Klubben er hjemmehørende i en forstad til Paris og har ambitioner om at rykke op blandt Frankrigs ti bedste klubber i elitedivisionen. Og det skal bl.a. Esben Morgen Hansen være med til at sikre.

Esben Morgen Hansen har de to seneste sæsoner spillet på det danske landshold, og det var netop en stor præstation ved det nyligt afviklede europamesterskab for B-landshold i Schweiz, som overbevidste den unge spiller om, at han lige nu skal satse på sporten frem for studier.

Med Esben Morgen Hansens overgang til de professionelle rækker, tjener tre danske spillere til tilværelsen ved at spille vandpolo. De to øvrige, Emil Morgen Hansen og Kjertan Lyster, kommer ligeledes fra Slagelse Svømmeklub og spiller også professionelt i Frankrig.

Esbens storebror Emil, spiller i Montpellier, mens Kjertan Lyster i denne sæson er blevet ansat i Nautic Club Angerien, som er hjemmehørende i Saint-Jean-d´Angély nord for Bourdeaux.


 


Cookieindstillinger