0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

GULD til Danmarks IRB hold ved uofficielt Europa Mesterskab

05-10-2009
Danmarks IRB hold (IRB er forkortelsen for Inflatable Rescue Boat, som er en type gummibåd, der anvendes til kystlivredning) leverede en fantastisk præstation ved de uofficielle Europa Mesterskaber afholdt i engelske Bournemouth. 

Af: 21

Danmark deltog med tre besætninger i det hidtil største felt ved et europæisk stævne. Til start var i alt 21 besætninger fra landene Wales, England, Tyskland og Danmark. Stævnets højdepunkter, set med danske øjne, var sejren i single rescue og en samlet andenplads i holdkonkurrencen.
 
STARTOPSTILLING
IRB holdet var til start med tre besætninger i disciplinerne Tube Rescue og Single Rescue.
Denmark 1:
Bådfører; Anders Hammer, Gast; Jacob Markussen, Medie; Caroline Klemann.
 
Denmark 2:
Bådfører; Martin Jørgensen, Gast; Michael Røder, Medie; Troels Antvorskov.
 
Denmark 3:
Bådfører; Jonas Jes Hansen, Gast; Michael Iwersen, Medie; Anders Myrhøj.
 
I disciplinen Mass Rescue deltog to besætninger.
Denmark 1:
Bådfører; Anders Hammer, Gast; Jacob Markussen, Medie; Caroline Klemann og Jonas Jes Hansen.
 
Denmark 2:
Bådfører; Martin Jørgensen, Gast; Troels Antvorskov, Medie; Michael Røder og Michael Iwersen.
 
I disciplinen Team Rescue havde Danmark halvandet hold til start, da der her blev kombineret et mix-hold fra Danmark sammen med et hold fra tyske Freidberg.
Denmark 1:
Bådfører; Caroline Klemann, Gast; Jacob Markussen, Medie; Anders Hammer.
Bådfører; Martin Jørgensen, Gast; Michael Røder, Medie; Troels Antvorskov.
 
Denmark 2/Freidberg:
Bådfører; Michael Iwersen, Gast; Anders Myrhøj, Medie; Jonas Jes Hansen.
Bådfører; Henning, Gast; Felix, Medie; Emma. 
 
BESKRIVELSE AF DISCIPLINERNE
Tube Rescue:
Et hold består af en bådfører, en gast og et medie. Mediet er placeret i vandet bag en bøje. Bådføreren og gasten befinder sig inden starten uden for båden. På starterens signal startes båden, og der sejles mod mediet. Inden mediet nås, drejes rundt om en bøje. Ved bøjen springer gasten i vandet med redningstorpedo på og svømmer mod mediet. Båden bliver ved bøjen. Ved ankomst til mediet påsætter gasten redningstorpedoen på mediet og mediet trækkes mod båden. Ved ankomst til båden kravler gasten op i båden, og mediet ophales. Afslutningsvis sejles mod stranden, hvor båden landes, og bådføreren løber over målstregen.

Single Rescue:
Et hold består af en bådfører, en gast og et medie. Mediet er placeret i vandet bag en bøje. Bådføreren og gasten befinder sig inden starten uden for båden. På starterens signal startes båden, og der sejles mod mediet. Inden mediet nås, drejes rundt om en bøje. Herefter sejles op til mediet, der ophales i båden. Afslutningsvis sejles mod stranden, hvor båden landes, og bådføreren løber over målstregen.
 
Mass Rescue:
Et hold består af to medier og en bådbesætning. Medierne skal hentes ét ad gangen. De to medier er placeret i vandet bag en bøje. Bådføreren og gasten befinder sig inden starten uden for båden. På starterens signal startes båden, og der sejles mod medie 1. Inden mediet nås, drejes rundt om en bøje. Herefter sejles op til mediet, der ophales i båden. Båden sejles til stranden hvor bådføreren løber over målstregen og tilbage til båden. Imens vender gasten båden, og mediet forlader båden. Båden sejles herefter ud igen og medie 2 hentes efter samme procedure som medie 1. Afslutningsvis sejles mod stranden, hvor båden landes, og bådføreren løber over målstregen.
 
Team Rescue:
En stafet, hvor to besætninger gennemfører ”Single Rescue”.

RESULTATER

Tube Rescue
Alle tre hold kom flot videre til semifinalen. Helt til finalen nåede Danmark 2 og Danmark 3. I finalen blev Danmark 2 nummer fire og Danmark 3 nummer fem. Danmark 2’s fjerdeplads var meget omdiskuteret. Det var et meget tæt race, og desværre var der ikke noget målfoto, der kunne dokumentere, at holdet umiddelbart lå til en anden-/tredjeplads. Men stærkt med to hold i finalen.


Tube Rescue: Starten er netop gået.
 
Mass Rescue
Begge hold klarede sig flot videre til semifinalen. Desværre var der et par kiksere i semifinalen. Et misset pickup for Danmark 1 og en kontroversiel diskvalifikation af Danmark 2 grundet overtrådt betød, at Danmark ikke var repræsenteret i finalen. Danmark 1 skulle vise sig at tage revanche.


Mass Rescue: Båden er landet og skal hurtigst muligt
vendes og retur efter medie 2.
 
Team Rescue
Begge besætninger kom til semifinalen, og det lykkedes for Danmark 1 at gå hele vejen til finalen. På dette hold var Caroline Klemann bådfører 1. Det er første gang, at Danmark er repræsenteret med en kvindelig bådfører ved et stævne, og håbet er, at se flere kvindelige IRB udøvere for fremtiden. I finalen blev det efter et tæt race til en syvendeplads.


Team Rescue: Caroline Klemann (hvid hjelm) sprinter
mod båden.
 
Single Rescue - guld til Danmark
Single Rescue er den korteste disciplin. Selv små fejl betyder meget, da der ikke er tid til at indhente det tabte. Alle tre hold kom flot i semifinalen, og DK 1 gik hele vejen til finalen. Det krævede dog indgivelse af en protest, da holdet i første omgang var blevet tildelt en forkert placering. Finalen blev uhyggelig tæt, men med det danske hold i front fra start til slut. Det blev dermed til førsteplads i den disciplin, hvor konkurrencen var tættest. En virkelig flot præstation af det danske hold.
 
Flot samlet andenplads til Danmark i hold-konkurrencen
Alle placeringer i semifinaler og finaler giver point. Til slut bliver alle points fra holdenes enkelte besætninger lagt sammen og holdet med flest point kåret. Danmark var godt repræsenteret i alle discipliner, derfor var resultatet ventet med spænding. Det blev til en utrolig flot andenplads. Kun 3,5 point efter Wales, der indtog førstepladsen.
 
På vej mod nye eventyr
Det samlede danske hold var med rette meget stolte efter konkurrencerne. Holdet er nu draget af sted til yderligere træning i Cornwall i det sydvestlige England. Næste år venter VM i Egypten. Her krydser alle fingre for at holdet kan blive ved med at levere resultater i IRB konkurrencerne, der bliver stadig tættere.
 
TrygFonden Kystlivredning
Michael Iwersen, uddannelsesleder


 






Cookieindstillinger