0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Foreløbig redegørelse af sygdomstilfælde efter Vestdanske Kortbane Mesterskaber

04-10-2009
I forlængelse af Vestdanske Kortbane Mesterskaber har AGF Svømning konstateret mange sygdomstilfælde blandt svømmere med flere. En pressemeddelelse blev udsendt af AGF Svømning den 2. oktober. Dansk Svømmeunion bringer samme meddelelse her for at sikre, at informationen når så bredt ud som overhovedet muligt.

Af: 21

AGF Svømning: Foreløbig redegørelse af sygdomstilfælde efter stævne
Efter Vest Kortbane Mesterskaber på Århus Svømmestadion den 25.-27. september er der konstateret mange sygdomstilfælde blandt de deltagende svømmere. Fødevareregion Nord oplyser om ca. 150 smittede. Ved stævnet deltog ca. 350 svømmere foruden trænere, ledere og andre frivillige.

Vores madleverandør har leveret friske råvarer til Århus Svømmestadion, hvor professionelle kokke har tilberedt middags- og aftensmaden. Maden er løbende blevet varmet og bragt fra køkken til spisesalen, og maden har således ikke stået fremme i længere tid.

Efter at have kontaktet mange af de deltagende klubber, samt gennemgået tilmeldingerne til bespisning, skønner vi, at sygdomstilfældene ikke skyldes hverken den kyllingeret eller det æg og bacon som blev serveret henholdsvis fredag aften samt lørdag og søndag morgen. Derimod kunne det skyldes den salat der blev serveret til frokosten henholdsvis lørdag og søndag – eventuelt en salat indeholdende bønnespirer.

Der er blevet stillet spørgsmålstegn ved svømmernes indkvartering, og hvorvidt denne kunne være en årsag. Dette kan vi kun afkræfte, da svømmerne har været indkvarteret i store gymnastiksale med plads til over 100 svømmere. Salene er godkendt af brandmyndighederne til overnatning, og der har på intet tidspunkt været indlogeret flere end det tilladte.

Levnedsmiddelkontrollen og embedslægen er gået ind i sagen, og de deltagende klubber vil eventuelt blive kontaktet af disse, med henblik på af få flere oplysninger om antallet af sygdomstilfælde samt symptomer.
Vi kan kun opfordre til at deltagere der har haft maveonde eller diaré i løbet af ugen kontakter deres egen læge hurtigst muligt.

På nuværende tidspunkt afventes der resultater fra afføringsprøver inden en præcis årsag kan udpeges. Det forventes at der vil være svar fra levnedsmiddelkontrollen enten mandag eller tirsdag. Eventuelle årsager kan altså lige nu hverken kan be- eller afkræftes.

AGF svømmeafdeling og vores madleverandør hjælper myndighederne efter bedste evne med nyttige oplysninger om råvarer og håndtering af samme, og vi vil naturligvis følge sagen helt til dørs.

Eventuelle spørgsmål eller anden henvendelse kan ske til AGF’s presseansvarlige Line Vittrup på mobil (6095 7700) eller mail (presse@agf-svomning.dk).

Mvh
AGF Svømning

 


Cookieindstillinger