0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mindeord Elsa Gravgaard

01-10-2009
Æresmedlem Elsa Gravgaard er død - 87 år gammel

Af: 42

Dansk Svømmeunion tager afsked med en institution i dansk svømning. Elsa døde efter længere tids sygdom den 25. september.
 
Elsa har været med i svømning i en lang årrække. Efter endt uddannelse som instruktør fra Danmarks Højskole for Legemsøvelser blev Elsa livredder og svømmelærer i Glamsbjerg. Hun startede med formationssvømning i 1947 i klubben Speed i Århus og flyttede i 1960 til Odense, hvor hun blev synkro- og elitesvømmetræner i OSLF. Elsa stoppede som svømmetræner i 1965.
 
I 1975 blev Elsa synkroleder i OSLF og bestred den samme post i Fyns Svømmeunion. Efter strukturændringen i Dansk Svømme- og Livrednings Forbund i 1995 fortsatte hun som synkroleder i SRV frem til 2006.
 
I en alder af 84 år underviste Elsa stadig i synkro og vandgymnastik i OSLF. Hun sagde, at hun ikke kunne undvære det. Men hun har også for nogle år siden fortalt mig, med et lunt glimt i øjnene, at hendes elever ikke kunne undvære hende. Det er flot at være aktiv så længe, og det har været med til at holde Elsa still going strong. Så sent som i denne forsommer var Elsa stadig aktiv på bassinkanten i Odense.
 
Elsa har udført et kæmpe arbejde for svømningen, og hun er den eneste, der har formået at afholde et stort og anerkendt internationalt stævne i synkro i Danmark, nemlig HC Andersen Cup, som fandt sted i Odense i mange år med Elsa som eneste arrangør.
 
Elsa Gravgaard blev udnævnt til æresmedlem af Dansk Svømme og Livrednings Forbund på generalforsamlingen i 2001.
 
Elsa var et behageligt menneske, der på sin rolige og besindige måde gav sin mening til kende om udviklingen i dansk svømning - og hun gjorde det for sagens skyld. Hun har i højeste grad sat sit fingeraftryk på fynsk og dansk svømning.
 
Vore tanker går til Elsas familie. Hendes 3 børn, Ole, Käthe og Kim har alle været aktive og senere ledere/trænere i dansk svømning.
 
Æret være Elsas minde.
 
Kaj Aagaard
Formand
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger