0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Polo-spillere er skæve

19-09-2009
Landsholdets fysioterapeut opfordrer til at styrke ryggens muskler

Af: 127


Christian Mindrup i gang med en behandling ved EM. Foto: Søren Arildsen.

Vandpolo-spillere er skæve i kroppen. Det siger fysioterapeut Christian Mindrup, som netop har arbejdet med landsholdets spillere i forbindelse med EM i Schweiz.

- Vandpolo-spillerne er stærkere i den ene halvdel af kroppen. Man kan tydelig se det på brystmuskulaturen, at den side, der benyttes til at kaste bolden, er meget mere udviklet. Generelt er forsidens muskler mere fremtrædende end bagsidens.

Fysioterapeuten mener, spillerne har for lidt fokus på at styrke de svage sider af kroppen. En vandpolospiller bør derfor være meget opmærksom på at få trænet rygmusklerne ordentligt, så de bedre passer til forside-musklerne.

- Vægttræning af bryst og mavemuskler og den meget svømning styrker musklerne på forsiden af kroppen. Jeg vil gerne opfordre til, at der lægges mere vægt på at træne kroppens bagside.

Desuden skal der arbejdes mere med skadesforebyggende træning.
De fleste af landsholdets spillere benytter jævnlig en fysioterapeut, kiroprakter eller massør til at behandle skader.
- Skadesproblemet bliver løst her og nu, men kommer som oftest igen efter et stykke tid, fordi spillerne ikke arbejder med at forebygge skaderne, understreger Christian Mindrup.

Han opfordrer til, at klubberne tage fat på problemet. Man kunne f.eks. tage kontakt til en fysioterapeut eller idrætsterapeut, som kan tjekke spillerne og udarbejde relevante træningsprogrammer.
- Det bedste vil være at finde en terapeut, som selv har en indgang til svømning eller vandpolo og dermed ved, hvordan sporten indvirker på kroppen, siger Chistian Mindrup.Christian Mindrup er uddannet fra fysioterapeutskolen i Odense. Han har tidligere arbejdet med badmintonspillere i forbindelse med den internationale turnering Denmark Open.
1. oktober tiltræder han et job som fysioterapeut på Odense Sygehus.


 


Cookieindstillinger