0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stort rykind af ledere fra europæiske svømmeforbund

16-09-2009
Fra fredag, den 18. september til søndag, den 20. september, er Dansk Svømmeunion vært for knap 300 internationale delegerede og ledsagere fra europæiske svømmeforbund og unioner, når dørene åbnes til den årlige LEN kongres.

Af: 21

For første gang i dansk svømnings historie afholdes en LEN kongres på dansk grund. Udvælgelsen af Danmark som værtsnation, blandt flere interesserede svømmenationer, fandt sted tilbage i 2007. Siden da har Dansk Svømmeunion været i gang med forberedelserne til den store begivenhed, som finder sted på Hotel Marriott i hjertet af København.

Danmark på det internationale landkort
Dansk Svømmeunion håber, med værtskabet for kongressen, at sætte Danmark som land og som svømmenation på det store internationale landkort.
- At være vært for en LEN-kongres er for os stort og bestemt også prestigefyldt. Vi håber, på sigt, at den slags begivenheder kan stille os og Danmark som sådan gunstigt, hvis vi i anden sammenhæng måtte ønske at skaffe en international begivenhed til Danmark. Med afholdelse af LEN-kongressen får vi nu en enestående chance for udadtil at markere os som en svømmenation, der arbejder grundigt og professionelt med tingene, udtaler Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen.

Royalt skær over kongressen
Som led i weekendens kongres deltager Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, i en mindre reception lørdag eftermiddag på Hotel Marriott. Her vil Kronprinsessen få lejlighed til at hilse på medlemmerne af LENs Bureau.
 
En traditionel kongres med deltagelse fra også Canada og Australien
LEN-kongressen er i sin form traditionel med en række formelle møder samt uformelle møder dels blandt de nordiske lande, dels blandt de små nationer i Europa.
Tilstede er deltagere fra de fleste europæiske svømmenationer samt deltagere fra Canada og Australien, der traditionelt deltager i vandpolo-møderne, da udbredelsen af vandpolo er størst i Europa blandt verdens kontinenter.
Blandt deltagerne er også repræsentanter fra det internationale svømmeforbund FINA.

Selve kongressen afholdes lørdag i tidsrummet 09.30 – 12.00.
 
Foruden formelle som uformelle møder vil Dansk Svømmeunion være vært for en gallamiddag lørdag aften i Tivoli. Ydermere er LEN-kongressens deltagere inviteret til reception på København Rådhus fredag.
 
Ingen kongres uden Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark
At afholde en så stor kongres er en bekostelig affære. Således er det kun lykkedes for Dansk Svømmeunion at få begivenheden til Danmark takket været et tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, som støtter begivenheden økonomisk.

Pressen er velkommen ved kongressen
Pressen er velkommen til at overvære kongressen lørdag formiddag – dette dog kun ved forhåndstilmelding senest fredag, den 18. september, klokken 16.00. Tilmelding hos Dansk Svømmeunions informationsmedarbejder, Nora Thomsen, på e-mail: nt@svoem.dk eller på mobil: 2149 0937.
 
For yderligere information – kontakt ligeledes Dansk Svømmeunions informationsmedarbejder.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger