0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svære modstandere for Danmark ved B-EM i vandpolo

07-09-2009

Af: 21

Af Søren Arildsen.

Det er blevet til et stort, et mellem og et lille nederlag til det danske landshold i vandpolo i de tre første kampe ved B-EM, som afvikles i den schweiziske by Lugano på grænsen til Italien (se resultater nederst i meddelelsen).

I det første opgør med Hviderusland var Danmark med i den første periode. Herefter mistede det rød-hvide mandskab helt grebet om kampen og lod hviderusserne komme til alt for mange chancer.
Danskerne kunne således ikke holde det aftalte forsvarskoncept, og modstanderne fik på den konto tre hurtige mål i rap, og så gik danskerne over til individuelle præstationer i stedet at arbejde sammen. Det betød, at man blev endnu hårdere straffet af hviderusserne.

I opgøret med Ukraine spillede Danmark disciplineret, kombinerede godt, udnyttede når modstanderen fik vist en spiller ud og leverede i det hele taget vandpolospil på et teknisk højt niveau.
Danmark var med i hele kampen, og det var først i de sidste minutter, at ukrainerne fik sat et par mål ind som afgjorde kampen. - Jeg er meget tilfreds med spillet mod Ukraine. Danmark har ikke tidligere leveret en så god præstation mod netop Ukraine, som det var tilfældet her ved EM, udtalte landstræner Claus Trasbo oven på kampen, der særligt roste danskernes kollektive indsats i denne kamp. 
 
Endelig var Danmark i dag, mandag, oppe mod overmagten i form af Slovenien. Mandskabet fra Balkan er fysisk meget store og stærke og spiller på et højt teknisk niveau. Efter et snævert 1-måls nederlag til de absolutte guldfavoritter fra Frankrig, må det slovenske mandskab være kandidat til en af EM-medaljerne.
Slovenerne viste da også deres skræmmende styrke mod Danmark ved hurtigt at bringe sig komfortabelt foran. Til Danmarks ros skal siges, at det rød-hvide mandskab aldrig opgav at kæmpe. Men forskellen i styrke var for stor. Selv om Danmark fik flere mand-mere situationer, formåede man ikke at trænge gennem det slovenske forsvar. Og når det skete, var den slovenske keeper en sikker sidste skanse.
 
Hukommelsen var væk
I kampen mod Hviderusland måtte Torben Rehder udgå efter et kraftigt slag i ansigtet. Spilleren fra Lystrup var så groggy, at hans korttids-hukommelse en overgang var helt væk, og man frygtede en kraftig hjernerystelse. Torben Rehder slap heldigvis med skrækken. Hukommelsen kom igen, og et lægetjek gav spilleren grønt lys til at fortsætte.
 
Frankrig i førerposition
Efter to indledende runder har Frankrig med to sejre trukket fra i Danmarks pulje foran Slovenien og Tyrkiet, mens Georgien og Malta fører B-gruppen foran Storbritannien og Holland.
I den anden ende ser det ud som om Danmark kommer til at slås med Ukraine, Schweiz og Polen om de nederste pladser.

Næste kamp følger i morgen, tirsdag, hvor Danmark møder Frankrig.
 
Resultater fra de tre første kampe
Hviderusland - Danmark 17-3 (3-2, 6-0, 6-9, 2-1)
Målscorer for Danmark:
Esben Morgen Hansen 1, Torben Rehder 1, Emil Morgen Hansen 1
 
Ukraine - Danmark 10-8 (3-3, 3-3, 2-1, 2-1)
Målscorer for Danmark:
Emil Morgen Hansen 3, Kjertan Lyster 2, Esben Morgen Hansen 2, Kasper Christensen 1
 
Slovenien - Danmark 19-3 (6-1, 7-0, 3-0, 3-2)
Målscorer for Danmark:
Kjertan Lyster 2, Joachim Sørensen 1

Fotos til fri redaktionel afbenyttelse
Danmark i hård kamp med Ukraine.
Foto: Søren Arildsen.
 
Kasper Christensen får Ukraines målmand på glatis og scorer til 3-3.
Foto: Søren Arildsen.
 
Esben Morgen Hansen i hård kamp.
Foto: Søren Arildsen.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger