0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Konkurrencedragter går tilbage til tekstiler pr. 1. januar 2010

07-09-2009
Uddybende information om overgangen til FINA´s nye konkurrencedragtregler

Af: 35

FINA´s bureau har på sit møde den 31. juli opstillet de nye kriterier for godkendelse af konkurrencedragter. En opstilling der er sket i forlængelse af beslutningen fra FINA´s kongres om at gå tilbage til konkurrencedragter lavet af tekstiler, gældende fra 1. januar 2010.

Konkurrencedragter må efter 1. januar 2010 for herrerne ikke gå over navlen og ej heller under knæet. For damedragterne må de ikke dække nakken samt række ud over skuldrene og ej heller gå under knæet. Der må ikke være lynlås eller andet låsesystem.

Materialetype: Konkurrencedragterne skal i fremtiden være lavet af tekstil eller som det hedder på engelsk ”textile fabric(s)” defineret som stof der er vævet, strikket eller flettet. 

Der er en del andre tekniske krav som alle fremgår af FINA´s hjemmeside. Se her.

Det er fortsat kun tilladt at bære en badedragt/badebukser.

Badetøjsproducenterne arbejder på højtryk for at udvikle de nye dragter som kan opfylde de nye krav.

Listen over godkendte konkurrencedragter offentliggjort den 19. juni er gældende indtil den 31. december 2009.  Se listen på FINA´s hjemmeside her.

Ny liste over godkendte dragter forventes at være klar i begyndelsen af december.

Dansk Svømmeunion understreger, at konkurrencedragter som ikke findes på ovenstående positivliste fra FINA fortsat ikke kan anvendes ved stævner i Danmark.

For en god ordens skyld skal det klargøres, at denne positivliste kun omfatter konkurrencebadedragter. Ældre badedragter/badebukser, lavet af tekstilfibre og lignende materialer, kan fortsat anvendes.
 
Offentliggørelsen af den nye liste får ingen konsekvenser for Dansk Svømmeunions eget forbud mod årgangssvømmernes brug af konkurrencedragter. Forbudet vil naturligvis blive revurderet når vi kender konsekvenserne af de nye bestemmelser fra FINA senere på året.
 
For spørgsmål kan Jens-Christian Iversen, svømmesektionen og formand for dommerudvalget, kontaktes på e-mail: j.h.iversen@mail.dk.


 


Cookieindstillinger