0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmelandskampen mellem Danmark og Sverige endte uafgjort

06-09-2009

I dag, søndag den 6. september, blev der dystet om førstepladsen i svømmekonkurrencen mellem Danmark og Sverige. Det blev til en overbevisende dansk sejr på damesiden. 

Af: 126

Deltagerne i kapsvømningen var Trine Gudnitz, Helsingør Svømmeklub, som konkurrerede mod Sofia Berggren, Västerås Simsellskapp, og Nicklas Luplau, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg som kæmpede mod Mike Thorén, Motala Simsellskapp.

Klokken 14.00 fik de to kvindelige svømmere lov til at begynde den fem kilometer lange svømmetur fra Helsingør til Helsingborg. Herrerne blev sendt af sted klokken 16.15.

Vand og vejr
Trods stærk strøm, hård vind og halvanden meter høje bølger klarede alle fire svømmere turen over Øresund. Og selvom forholdene i vandet var barske, mener Morten Kjær, klubchef i Dansk Svømmeunion, at de var heldige med vejret: - Solen skinner, og der har ikke været den kuling, som vi mærkede i går, fortalte Morten Kjær, imens løbet var i gang. Sikkerheden var også helt, som den skulle være. Den svenske kystbevogtning var med det samme klar til at dirigere trafikken udenom svømmerne, hvis en båd var for tæt på at komme i vejen.

En målbevidst Trine Gudnitz

Trine Gudnitz deltog for tredje gang i kapsvømningen over Øresund, og i år var der ingen tvivl om, at hun gik efter en førsteplads. Hun lagde sig i front fra start og formåede at bevare denne placering hele vejen over til den svenske kyst. – Det var et stort ønske for Trine at vinde, og hun blev modtaget af klapsalver, da hun kom til mål, udtalte Morten Kjær. Trine kom i land i tiden 1 time 16 minutter og 27 sekunder. Sofia Berggren svømmede i mål cirka seks minutter senere i tiden 1 time 22 minutter og 33 sekunder.

Svenske Mike Thorén var knap tre minutter hurtigere end Nicklas Luplau

Mike Thorén tog hurtigt afstand til Nicklas Luplau i det 16 grader kolde vand, da starten lød. Men de kæmpede begge bravt for at vinde, og det var kun få minutter som i sidste ende adskilte dem. Mike var dog hurtigst - han kom i land i tiden 1 time 5 minutter og 2 sekunder. Nicklas blev noteret for tiden 1 time 7 minutter og 41 sekunder. Øresundssimmet, hvilket samtidig er årets sidste åbent vand-arrangement, endte således med en dansk sejr på damesiden og en svensk sejr blandt herrerne. Landskampen mellem Danmark og Sverige endte altså uafgjort 1-1.

Information

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions klubchef, Morten Kjær, kontaktes på mobil: 2170 4405.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Anne Monsen
Sekretær

Telefon: 4439 4450
Fax: 4439 4460


 


Cookieindstillinger