0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Voldsomt dansk nederlag

05-09-2009
Det danske landshold i vandpolo indledte deltagelsen ved EM i Schweiz med et nederlag på 17-2 til sidste EMs bronzevindere fra Hviderusland

Af: 127

B-EM vandpolo, Lugano

Danmark-Hviderusland: 3-17 (2-3, 0-5, 0-7, 1-2)

Målscorer for Danmark:
Esben Morgen Hansen 1, Torben Rheder 1, Emil Morgen Hansen 1
Udvisninger: Danmark 9, Hviderusland 12

Danmark kom i menneskehænder, da det rød-hvide mandskab under en strålende schweizisk sol indledte deltagelsen ved B-europamesterskaberne i vandpolo i Lugano. Danmark blev simpelthen kørt over af Hviderusland, som ved sidste EM for to år siden i Manchester sluttede på det nederste trin på medaljeskamlen med bronzemedaljerne om halsen.

Danmark havde i en træningsturnering for nylig i Polen spillet en kamp mod netop hviderusserne, hvor det blev til en nederlag på 2-7, så de danske spillere havde sat næsen op efter et noget tættere opgør denne gang.

Men sådan skulle det ikke gå....

Danmark lagde godt ud med at spille lige op med hviderusserne i 1. periode. Esben Morgen Hansen og Torben Rheder bragte Danmark på måltavlen med en scoring hver, men i de allersidste sekunder af perioden er danskerne for passive, og så fik hviderusserne scoret fra et langskud på midten.

Galt i 2. og 3. periode

Til gengæld gik det helt galt i de efterfølgende perioder, hvor det blev til fem scoringer til BLR i 2. periode og syv scoringer i 3.

Danmark havde mulighed for at komme på tavlen i 3. periode, da holdet blev tilkendt en 5-meter, men Emil Morgen Hansen skød lige på målmanden.

I det hele taget havde Danmark mange skud på stolperne og så havde den hviderussiske målmand en rigtig god dag. Da det østeuropæiske mandskab samtidig formåede at udnytte en række kontrachancer, røg målene ind i de danske netmasker i en lind strøm.

I den sidste periode gik begge hold ned i tempo, og så lykkedes det for DK at få sat et trøstmål ind ved Emil Morgen Hansen.

Danmark havde undervejs et par udvisningsmisforståelser - dommertilkendegivelser var åbenbart ikke så tydelige -, så flere gange troede en dansk spiller, at han skulle vises ud - selv om der var tale om en anden på holdet.

Fremhæves skal dog at det danske mand-mindre-forsvar fungerede godt i perioder, desuden stod Jesper Thorsø i det danske mål en god kamp og fik reddet flere oplagte scoringer.

Dansk skade

Det danske landshold løb undervej ind i en skade - af måske mere alvorlig karakter - idet Torben Rheder midt i 2. periode blev tildelt en ordentlig kæberasler. Slaget var så voldsomt, at han måtte forlade bassinet - muligvis med en hjernerystelse - i hvert fald kan spilleren fra Lystrup ikke huske noget fra det øjeblik af, han blev slået...

Så en tur på sygehuset skal opklare, hvor alvorlig skaden er.

Se fotos fra kampen mod Hviderusland:

http://picasaweb.google.dk/vandpolofan/BellarussDenmark#


 


Cookieindstillinger