0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Premiere på Holstebro Open Water

04-09-2009
Fredag og lørdag, den 4. – 5. september, afholder Dansk Svømmeunion i samarbejde med Holstebro Svømmeclub åbent vand-begivenheden Holstebro Open Water for første gang.

Af: 21

Planlægningen af begivenheden har stået på i en længere periode, og i både Holstebro Svømmeclub samt Dansk Svømmeunion glæder man sig nu til at få sendt en masse åbent vand-svømmere af sted på en af tre mulige distancer – 900 meter, 1000 meter og 5 kilometer: - Vi glæder os til de kommende dagens åbent vand-svømning i Holstebro og forventer nok især, at 900 meteren i Storåen fredag aften bliver ekstra festlig på grund af sammenfaldet med en anden stor begivenhed i byen, udtaler Kirsten Garsdal Hedeby, konsulent i Dansk Svømmeunion.

Det, som Kirsten Garsdal Hedeby her berører, er Holstebros indvielse af projekt ”Byrum, å & kultur” – et projekt, der åbner Holstebros bymidte mod Storåen.
Indtil videre har 20 svømmere tilmeldt sig fredagens 900 meter åbent vand-svømning.
 
Danmarks Mesterskaber og motionssvømning i 5 kilometer åbent vand i Vandkraftsøen
Lørdag kombineres Holstebro Open Water med afholdelse af et officielt Danmarks Mesterskab i 5 kilometer åbent vand i Vandkraftsøen. Mens Danmarks Mesterskaberne afholdes, gennemføres der ligeledes 5 kilometer åbent vand-svømning for motionister.
- Danmarks Mesterskaberne bliver uden tvivl spændende at følge. Her bliver der rift om den eftertragtede mesterskabstitel, udtaler Kirsten Garsdal Hedeby, Dansk Svømmeunions konsulent.
I alt 31 svømmere har tilmeldt sig lørdagens 5 kilometer åbent vand-konkurrencer – fordelt på 18 svømmere ved DM og 13 svømmere ved motionsløbet. En afgørende forskel på de to stævner på 5 kilometer, er, at der ved DM ikke må svømmes i våddragt. Dette er tilladeligt og anbefales ligefrem ved motionsstævnet. Det kan hertil tilføjes, at vandtemperaturen i disse dage ligger på mellem 17 og 19 grader.

Foruden svømning på den lange 5 kilometer strækning er det også muligt at ”nøjes” med en svømmetur i Vandkraftsøen på 1000 meter lørdag. Her har indtil videre otte svømmere tilmeldt sig.

Program for de tre distancer
900 meteren i Storåen fredag, den 4. september, begynder klokken 19.00 ved Storå-tunnelen under Ringvejen i Holstebro og slutter i bymidten, hvor Storåen krydser Sønderbrogade.

5 kilometer
DM samt 5 kilometer for motionister afholdes i Vandkraftsøen lørdag, den 5. september, klokken 10.00. Der er start og mål ved Kajakklubben, Pagaj, Søvej 8, Holstebro.
 
1000 meteren i Vandkraftsøen lørdag, den 5. september, starter klokken 12.00. Også her vil der være start og mål ved Kajakklubben, Pagaj.

Tilmelding muligt frem til en halv time før start
Tilmelding via Dansk Svømmeunions hjemmeside er afsluttet. For de, som endnu ikke har tilmeldt sig, er der imidlertid mulighed for at tilmelde sig samtlige distancer på selve dagen frem til en halv time før start. Tilmelding ved startområderne finder fredag sted i tidsrummet 17.00 - 18.30 og lørdag fra klokken 08.30.
Pris for deltagelse er 100 kroner for 900 meteren i Storåen, 175 kroner for 1000 meteren i Vandkraftsøen og 225 kroner for 5 kilometer distancerne. Der kan opnåes rabat, hvis man tilmelder sig flere distancer.
Læs flere informationer om begivenhederne på www.openwater.dk

Arrangører håber på god opbakning til vands og til lands
I Holstebro Svømmeclub og Dansk Svømmeunion er der glæde over den fine tilslutning, der allerede nu har vist sig at være til de forestående dages premierebegivenheder: - Vi kan konstatere, at i alt 59 svømmere, fordelt på motionister og konkurrencesvømmere, har forhåndstilmeldt sig aktiviteterne. Det er et godt udgangspunkt for de kommende dages stævner, når vi taler premiere-år. Nu håber vi så også, at rigtig mange af byens borgere vil bakke op om begivenhederne ved enten at tilmelde sig et af løbene eller ved at kigge forbi, når der svømmes i det åbne vand, lyder det afslutningsvis fra Kirsten Garsdal Hedeby.

Foruden festlighederne i midtbyen fredag aften bliver der også noget ekstra at opleve for de, der vælger at tage turen forbi Vandkraftsøen lørdag. Således afholder Holstebro Kajakklub, Pagaj, et kajakshow i søen med start klokken 11.30.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions udviklingskonsulent, Kirsten Garsdal Hedeby, kontaktes på mobil: 2916 0904.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger