0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nykårne verdensmestre og World Cup vindere klar til World Cup i København

26-08-2009
Med stærke profiler på startlisten er der lagt op til et brag af et internationalt svømmestævne på lørdag i kanalerne rundt om Christiansborg.

Af: 21

Ialt 32 svømmere, fordelt på 17 herrer og 15 damer, vil stå klar til start, når det går løs med FINA World Cup i 10 kilometer åbent vand.
 
Historisk begivenhed for dansk svømning
Det er første gang i dansk svømnings historie, at der afholdes et FINA-svømmearrangement (FINA: det internationale svømmeforbund) på dansk grund, og der er da også lagt mange kræfter i at få begivenheden til Danmark.  
- Vi har i en længere periode arbejdet på at få et stort internationalt svømmestævne til Danmark, dels fordi vi mener at råde over den ekspertise, der skal til, og dels fordi vi gerne vil vise den internationale svømmeverden, at Danmark også kan være med og markere sig på landkortet. Vi har valgt at sætte fokus på åbent vand, da det er dér, vi p.t. har faciliteterne til rådighed i Danmark. Samtidig finder vi åbent vand-svømning, som konkurrencedisciplin, utroligt spændende, ikke mindst set i lyset af, at åbent vand-svømningen nu også er kommet på det olympiske program. Så det er en stor glæde, at vi på lørdag kan byde velkommen til vores første internationale FINA-svømmestævne i Danmark, udtaler Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen.
 
Uden økonomisk støtte – intet World Cup i Danmark
At stable et World Cup på benene koster rigtig mange penge og uden et tæt og godt samarbejde med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, ville det aldrig være lykkedes at få lørdagens World Cup til Danmark. Her har kulissen – kanalerne rundt om Christiansborg – uden tvivl været med til at skabe interessen hos særligt Wonderful Copenhagen.
 
- FINAs World Cup er en ønske-event for København, der skaber international opmærksomhed omkring vores svømmevenlige og unikke havnebassin. Derudover passer kombinationen af elite- og breddeaktiviteter perfekt til vores profil som åben og attraktiv vært for store sportsbegivenheder. Arrangementet, der udgør et vigtigt skridt på vejen mod et VM i åbent vand, samler alle disse budskaber. Vi vil således naturligvis bruge FINAs World Cup i vores internationale markedsføring af København, udtaler Martin Bender, underdirektør i Wonderful Copenhagen.
 
Hos Sport Event Denmark, hvis fornemste opgave det er, at trække store internationale sportsbegivenheder til Danmark, har idéen om at sende svømmere i verdensklasse ud på en tur i de københavnske kanaler, ligeledes været imødekommet med stor interesse.
- Sammen med de mere end 50 internationale begivenheder, som løber af stablen i Sportsåret i 2009 i Danmark, er denne world cup i de københavnske kanaler på fornem vis med til at markedsføre Danmark som sportevent-nation. Jeg er overbevist om, at deltagerne vil få en god oplevelse og håber sammen med Dansk Svømmeunion at kunne byde på flere internationale svømmeevents til Danmark i fremtiden, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.
 
Som en ekstra kærkommen støtte blev Dansk Svømmeunion i foråret 2009 tildelt 100.000 kroner fra Tuborgfondet, der således også bakker flot op om begivenheden.
 
Underdirektør Peter Moe Rasmussen udtaler: - Som opbakning til Sportsåret 2009 har Tuborgfondet ekstraordinært doneret 1 million kroner heraf 100.000 kroner til denne spektakulære begivenhed, som kombinerer elite- og breddeidræt på en ny og spændende måde, både for deltagere og tilskuere og samtidig viser omverdenen, at Københavns Havn er så ren, at man kan svømme i kanalerne. 
 
Stærke profiler på vej til København
Blandt favoritterne på herresiden er særligt den tyske svømmer, Thomas Lurz, som i juli måned sikrede sig sejre ved Verdens Mesterskaberne i åbent vand på både fem og 10 kilometer distancerne. Ved de seneste World Cup afsnit i Portugal, Bulgarien og Frankrig er det ligeledes blevet til førstepladser til den forrygende tyske svømmer.
Thomas Lurz må således siges at være blandt favoritterne til sejren ved World Cup-afsnittet i København på lørdag.
 
På damesiden har den brasilianske svømmer, Poliana Okimoto, været overbevisende ved de seneste World Cup-afsnit med sejre i både Frankrig og Portugal foruden en andenplads i Bulgarien.
 
Også den tyske svømmer, Angela Maurer, hører til blandt de helt store profiler med sejr ved dette års Verdens Mesterskaber i åbent vand på 25 kilometer distancen og en andenplads ved World Cup-afsnittet i Portugal.
 
Spændende internt dansk opgør
Danmark stiller selv med syv deltagere – fire herrer og tre damer.
Her skal det ikke mindst blive spændende at følge damerne, hvor der uden tvivl vil blive rift om de interne placeringer.
Mathilde Sørensen fra West Swim Esbjerg har præsteret stribevis af danske åbent vand-sejre – som oftest efterfulgt af Helsingør-svømmeren, Trine Gudnitz. Trine har denne sommer imidlertid leveret flere stærke præstationer, ikke mindst dame-sejren ved det store og traditionsrige svenske Vansbro Simmet, der havde mere end 5700 deltagere til start.
Julie Hjorth-Hansen, elitesvømmeren fra Birkerød/Sigma, har måske ikke den samme åbent vand-erfaring som de to øvrige danskere, men Julie er en stærk svømmer, også når det gælder åbent vand. Det viste hun ikke mindst sidste år, hvor det blev til dame-sejr til den 25-årige svømmer i forbindelse med Christiansborg Rundt. 
 
Startlisten til lørdagens World Cup
 
Flotte pengepræmier til de hurtigste svømmere
For de hurtigste otte svømmere på dame- og herresiden er der pengepræmier at hente.
Fordelingen er som følger:
  
Vinder:         2.500 USD
Nummer 2:   2.000 USD
Nummer 3:   1.500 USD
Nummer 4:   1.200 USD
Nummer 5:   1.000 USD
Nummer 6:   800 USD
Nummer 7:   600 USD
Nummer 8:   400 USD
 
Foruden ovennævnte pengepræmier indsamler svømmerne point ved hvert World Cup-afsnit i kampen om at vinde den samlede World Cup-sejr ved årets udgang.
 
FINA World Cup serien 2009
Danmarks World Cup-afsnit udgør det sjette af i alt 12 afsnit i år.
Indtil videre er der blevet afholdt World Cup i Brasilien, Portugal, Canada, Bulgarien og Frankrig.

Praktisk information
Lørdagens World Cup afholdes i kanalerne rundt om Christiansborg med start og mål i Frederiksholms Kanal. Turen rundt om Christiansborg er på to kilometer. Således skal svømmerne turen rundt fem gange før vinderne er fundet.
Begivenheden begynder klokken 09.00 med åbningstale ved kulturborgmester Pia Allerslev.
Klokken 09.05 sendes herrerne af sted. Fem minutter senere – klokken 09.10 – sendes damerne af sted.
De hurtigste svømmere ventes i mål cirka klokken 11.00.
 
Webstreaming på www.svoem.dk
For de, der ikke har mulighed for at følge World Cuppen live, vil der være live webstreaming fra Frederiksholmskanal ved start/mål området på Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.dk  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger