0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Bronze-nederlag til Danmarks herrelandshold i vandpolo

24-08-2009

Af: 21

Af Søren Arildsen.

Det danske landshold i vandpolo måtte tage til takke med fjerde- og sidstepladsen, da det rød-hvide mandskab søndag spillede placeringskamp ved 4-nationers turneringen "Ocmer Cup". Danmark tabte nemlig 7-8 til værtsnationen Polen i en kamp, hvor der var for mange boldtab og brændte chancer. Det fortæller landsholdets holdleder Henrik Morgen Hansen fra polske Lotz, hvor turneringen blev spillet.
 
I den indledende runde var det blevet til en komfortabel sejr på 10-6 til det danske mandskab over netop Polen, men da medaljerne skulle fordeles, formåede hjemmeholdet altså at trække det længste strå.


Et øjebliksbillede fra én af weekendens kampe.
Foto: Søren Arildsen. 


Nichlas Hassel fra Slagelse er en af de unge spillere,
som skal løfte det danske landshold.
Foto: Søren Arildsen.
 
- Vi havde ikke den helt store dommertække i den kamp. I tredje og fjerde periode blev vi idømt flere kontrafejl, hvilket spolerede vores angrebsspil. Desuden trak vi otte udvisninger, mens polakkerne kunne nøjes med fire, fortæller Kjertan Lyster, som blev topscorer med tre mål. Den tidligere Slagelse-spiller er netop tiltrådt en professionel kontrakt i fransk vandpolo.
 
Ud over sejren over Polen blev det sent lørdag til en uafgjort kamp mellem Danmark og Schweiz. Begge mandskaber sluttede med fire point efter en sejr, en uafgjort kamp og et nederlag (begge tabte til Hviderusland) - men Schweiz spillede sig videre til finalen i kraft af en bedre målscore. Schweizerne havde 24-24 i målscore mod danskernes 20-21.
 
Det danske landshold har ifølge Henrik Morgen Hansen vist rigtig gode takter undervejs i turneringen, men der er også en del at arbejde med for landstræner Claus Trasbo og det unge danske hold, inden det går løs ved B-europamesterskaberne i vandpolo i Lugano i Schweiz.
 
Her får Danmark fornøjelsen af igen at mødes med Hviderusland, som ved turneringen i Lotz viste sig som det klart stærkeste mandskab med tre sejre i den indledende runde - samt en sejr i finalen over Schweiz.
 
Hviderusland - som ved sidste B-EM spillede sig til en bronzemedalje - var en klasse bedre end de øvrige hold, men mod Polen og Schweiz kunne Danmark sagtens være med. Kun egne fejl betød, at det ikke blev til sejr over schweizerne og polakkerne i kampen om bronzemedaljerne.
 
Schweiz og Polen er ved de kommende Europa Mesterskaber placeret i gruppe B, mens Danmark skal spille i A. Et eventuelt møde med en af de to nationer vil derfor først finde sted, når der skal spilles placeringskamp sidst i EM-turneringen.

Danmarks resultater ved Ocmer Cup i Lotz i Polen:
Hviderusland - Danmark 7-2
Polen - Danmark 6-10
Schweiz - Danmark 8-8
Polen - Danmark 8-7

Fotos til fri redaktionel afbenyttelse:
Nichlas Hassel fra Slagelse er en af de unge spillere, som skal løfte den danske landshold. Foto: Søren Arildsen
 
Selv om det ikke blev til et topresultat, hentede de danske vandpolospillere erfaringer med hjem fra turneringen i Polen.
Foto: Søren Arildsen.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger