0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Verdensklassesvømmere og motionister i kanalerne rundt om Christiansborg

20-08-2009
Lørdag, den 29. august byder Dansk Svømmeunion på både Christiansborg Rundt og FINA 10 kilometer Marathon Swimming World Cup i hjertet af København.

Af: 21

Om præcis ni dage, lørdag, den 29. august, afholder Dansk Svømmeunion det første FINA arrangement nogensinde på dansk grund eller rettere i de københavnske kanaler – rundt om Christiansborg.
Således bliver der om morgenen den 29. august sendt nogle af verdens absolut stærkeste åbent vand-svømmere af sted på en unik svømmetur rundt om Christiansborg, når Dansk Svømmeunion afholder FINA 10 kilometer Marathon Swimming World Cup. Turen rundt om den danske regeringsbygning er på præcis to kilometer. Således skal World Cup-svømmerne fem gange rundt før de er i mål.

Arrangementet er med i perlerækken af mange internationale idrætsbegivenheder, der finder sted i Danmark i 2009, og er godkendt som officielt arrangement i det som Regeringen har udnævnt til Sportsåret 2009.
 
Deltagerlisten rummer topnavne fra mange nationer – eksempelvis Tyskland, USA, England, Rusland og Brasilien.
 
10 kilometer Marathon Swimming World Cup i København udgør en del af FINAs World Cup række, hvor eksotiske steder som Brasilien, Canada, Forenede Arabiske Emirater og Kina indgår. Der afholdes i alt 12 FINA World Cup afsnit i løbet af 2009.  
 
Dansk deltagelse
Skal der være international svømning i Danmark, skal der også være danske deltagere, der kan begå sig. Derfor har Dansk Svømmeunion stået bag et forberedelsesforløb for de danske åbent vand-svømmere, der blandt andet omfatter Trine Gudnitz (Helsingør), Mathilde Sørensen (West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg) og Flemming Sørensen (Lyseng).
 
Disse svømmere er på træningssamlinger blandt andet blevet coachet af Christer Junefelt (træner for Sveriges OL-deltager, Eva Berglund, på 10 km Marathon i Beijing) og dansk idræts triatlon-stjerne Rasmus Henning.
Alle tre svømmere har deltaget i enkelte udvalgte FINA World Cup-afsnit i henholdsvis Portugal, Bulgarien og Frankrig med henblik på at opnå noget erfaring før det går løs i København den 29. august.
Foruden ovennævnte tre svømmere, vil der også være deltagelse af en række af de danske langdistance-svømmere, der normalt kan mødes i forbindelse med bassin-svømning. Den endelig liste er ikke opgjort endnu. En detaljeret oversigt over såvel danske som udenlandske deltagere følger i en pressemeddelelse om få dage.

Deltagerrekord ved Christiansborg Rundt 2009
Når FINA World Cuppen er afsluttet ved middagstid den 29. august vil mere end 900 motionister hoppe i vandet og deltage i den fjerde udgave af Christiansborg Rundt. Dermed når eventen nye deltagerhøjder i 2009.
Christiansborg Rundt har, i de fire år begivenheden nu snart har fundet sted, været konstant voksende – fra premiereåret i 2006, hvor vi havde 400 svømmere tilmeldt og nu altså i 2009, hvor deltagerantallet har passeret de 900.
 
Christiansborg Rundt byder på en enkelt svømmetur rundt om parlamentsbygningen – således en udfordring på to kilometer.
En del af svømmerne har været med alle årene. Det er da også en ganske særlig oplevelse at passere de centrale og historiske bygninger i hjertet af København – fra søsiden. København udmærker sig ved at være den eneste hovedstad i verden, hvor der arrangeres en sådan åbent vand-begivenhed rundt om regeringsbygningen.
 
Lørdagens program
FINA World Cup
Klokken 09.00: FINA World Cup start.

Christiansborg Rundt
Klokken 12.15: Christiansborg Rundt 2009 start.
Klokken 16.00 (senest): Christiansborg Rundt 2009 slut.
 
Ruten
For såvel FINA World Cup som Christiansborg Rundt gælder det, at der vil være start og mål i Frederiksholms Kanal. Herfra svømmes forbi Den sorte Diamant, hen langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand. Derfra afsluttes med opløbet i Frederiksholm Kanal.
 
Dansk Svømmeunion opfordrer alle til at kigge forbi kanalerne når det går løs den 29. august. Kom og vær’ med til at skabe en god stemning på pladsen og hjælp svømmerne på vej.
 
Værdifuldt samarbejde med Sport Event Denmark, Sportsåret 2009, Wonderful Copenhagen, Tuborgfondet med flere
Uden en massiv økonomisk støtte fra Sport Event Denmark, Sportsåret 2009, Wonderful Copenhagen og Tuborgfondet ville det ikke være muligt at arrangere FINA World Cup og Christiansborg Rundt.
Københavns kommune, By & Havn, DFDS CanalTours og Hotel Marriott Copenhagen udgør ligeledes markante samarbejdspartnere uden hvem, det ville have været overordentligt svært at gennemføre ovenstående arrangementer.
Åbent vand-svømning kræver et massivt sikkerhedsopbud både på land og i vandet. TrygFonden Kystlivredning, hvis sekretariat ligger i Dansk Svømmeunion, vil denne dag stå for sikkerheden med højt kvalificerede livreddere.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger