0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning: Evaluering af Verdens Mesterskaberne i svømning 2009

02-08-2009

Af: 21

Verdens Mesterskaberne i svømning 2009 i den italienske hovedstad, Rom, har for Dansk Svømmeunion på mange måder været historisk. Med de opnåede resultater markeres indgangen til en ny tid og anderledes satsning i forhold til svømmernes niveau samt perspektiv på, hvad, der er muligt at opnå.
 
Forud for mesterskaberne var målsætningen, at fem forskellige svømmere skulle levere fem finaler og meget gerne en medalje også.
De fem svømmere: Julie Hjorth-Hansen, Jakob Andkjær, Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Mads Glæsner svømmer alle mindst én finale, og de får tillige følgeskab af Rikke Møller Pedersen, der svømmede finale i 100 m brystsvømning. Danmark råder efter VM over seks verdensklassesvømmere.
 
Rent statistisk blev der af de danske svømmere i alt sat 34 danske rekorder, 21 nordiske rekorder og én mesterskabsrekord. Der blev svømmet 11 semifinaler og otte finaler. Som bekendt, blev der vundet to medaljer - én af guld i 800 m fri og én af sølv i 1500 m fri; begge medaljer vundet af Lotte Friis.
Den personlige forbedringsprocent, altså antallet af danske starter i forhold til hvor mange af disse starter, der har resulteret i bedste tider, ligger på 70 procent - hvilket i international konkurrence-sammenhæng er uhørt højt.
 
Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, udtaler om de opnåede danske resultater ved Verdens Mesterskaberne i svømning 2009: - Jeg er meget stolt af svømmernes resultater ved dette historiske VM. På mange måder er dette VM kulminationen på den elitesatsning som Dansk Svømmeunion og Team Danmark søsatte i 2002.

Den danske VM-trup returnerer til Danmark i morgen, mandag.
 
For yderligere information kan elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger