0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning, lørdag, indledende: Flere ”lige ved og næsten” løb samt to danske rekorder, en nordisk rekord og en svømmer videre til semifinale

01-08-2009

Af: 21

Vi er nu nået til næstsidste dag af Verdens Mesterskaberne i svømning i Rom. Lørdag morgen har der været fire løb med dansk deltagelse.
 
Jeanette Ottesen svømmede indledende 50 m fri og satte her dansk rekord i tiden 24,72. KVIK Kastrup svømmeren forbedrer her sin egen danske rekord med 11/100 sekunder og slutter som nummer otte. Dermed er Jeanette sikkert videre til aftenens semifinale på denne distance.
 
I damernes 4 x 100 m holdmedley var der lagt op til en spændende konkurrence om adgangen til aftenens finale.
Det danske hold præsterede her en særdeles flot holdkap i tiden 3.58,93, hvilket er dansk rekord med ikke mindre end 9,49 sekunder. Samtidig lykkedes det for de danske svømmere at fravriste svenskerne den nordiske rekord i denne holdkap og forbedre tiden med 3,19 sekunder.
 
De fire svømmere:
Pernille Larsen, AGF: 1.01,63.
Rikke Møller Pedersen, Frem/STO95: 1.06,59.
Micha Østergaard, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg/NTC: 57,82.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup: 52,89.
 
Trods den fantastiske tid lykkedes det desværre ikke for det danske hold at kæmpe sig ind på en finaleplads i denne holdkap. Således blev det til en rigtig ærgerlig niendeplads for Danmark – blot 44/100 sekunder fra en finaleplads.
Alt pegede ellers på, at det danske hold havde rigtig gode chancer for at svømme sig ind på en finaleplads – men sådan skulle det altså ikke gå på denne VM-lørdag, hvor marginalerne desværre ikke var med de danske svømmere.
 
Rikke Møller Pedersen, som ved disse mesterskaber har leveret stribevis af flotte resultater, var lørdag morgen med i indledende 50 m brystsvømning. Svømmeren fra Frem/STO95 bliver her noteret for tiden 31,23, hvilket desværre ikke var nok til at nå videre til aftenens semifinale på denne distance. Således slutter den 20-årige svømmer på den ærgerlige 17. plads – lige præcis uden for semifinalerne - og med blot små 8/100 sekunder op til 16. pladsen.
Ærgerligt for Rikke, der her var så tæt på.
 
Endelig var også 20-årige Mads Glæsner i konkurrence lørdag formiddag. Mads svømmer her 1500 m fri og slutter på en tiendeplads i tiden 15.01,80. Igen en ærgerlig placering blot 1,10 sekunder fra en finaleplads – en placering, han kunne have opnået, hvis han havde svømmet op til sit bedste. Desværre bliver det ikke noget helt optimalt løb for svømmeren fra Allerød/Sigma/NTC, der slutter mere end tre sekunder fra den danske rekord på denne maraton-distance.
 
Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com
 
I aften, lørdag, hvor finaleafsnittet, som altid, begynder klokken 18.00, har vi to spændende løb med dansk deltagelse at glæde os til.
Finale, 800 m fri, damer: Lotte Friis.
Semifinale, 50 m fri, damer: Jeanette Ottesen.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger