0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning, fredag, indledende: To danske rekorder, en nordisk rekord, to svømmere videre til semifinaler og én svømmer klar til finale

31-07-2009

Af: 21

Det blev det flotte danske udbytte af fredagens indledende afsnit af VM i svømning i Rom.

I indledende 800 m fri lykkedes det for Lotte Friis at svømme sig sikkert videre til finalen, som finder sted lørdag aften. Svømmeren fra Allerød/Sigma/NTC blev her noteret for tiden 8.25,72, hvilket rakte til en samlet femteplads.
Typisk for indledende 800 m fri løb, er det, at svømmerne ikke her giver sig fuldt ud. Her handler det således meget om at spare de kræfter, der spares kan, og ”blot” sikre sig, at være med blandt de otte finalister. Det betyder, at morgenens resultat ikke nødvendigvis giver et retvisende billede af, hvad, de otte svømmere reelt har i sig, når det for alvor går løs i finalen i morgen aften.
 
For KVIK-Kastrup svømmeren, Jeanette Ottesen, blev det til en flot dansk rekord i fredagens indledende 50 m butterfly, i tiden 25,86. Jeanette forbedrer her sin egen rekord med 14/100 sekunder.
Med den stærke tid slutter den 21-årige svømmer på en samlet syvendeplads og er dermed videre til aftenens semifinale på denne distance.
Det bliver således en travl aften og et hårdt og krævende program for Jeanette, der lægger ud med finalen i 100 m fri for kun få minutter derefter at skulle stå klar til semifinalen i 50 m butterfly.

Svømmeren Pernille Larsen præsterede fredag morgen at sætte både dansk og nordisk rekord i indledende 200 m rygsvømning i tiden 2.10,27.
Et stærkt resultat af den kun 17-årige AGF-svømmer, der her forbedrer sine egne danske og nordiske rekorder med 10/100 sekunder og slutter på en samlet 11. plads. Dermed er Pernille nu klar til aftenens semifinale på denne distance.
Om end det blev til et løb i nye rekordtider fredag morgen, var danskeren ikke selv efterfølgende helt tilfreds med præstationen. Således håber Pernille selv på at kunne svømme hurtigere endnu, når det går løs i aftenens afsnit. Det skal blive spændende at følge.
 
Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com
 
Aftenens afsnit begynder klokken 18.00 - her med dansk deltagelse i tre løb.
Finale, 100 m fri, damer: Jeanette Ottesen.
Semifinale, 50 m butterfly, damer: Jeanette Ottesen.
Semifinale, 200 m rygsvømning, damer: Pernille Larsen.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger