0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning, torsdag, finaleafsnit: Dansk og nordisk rekord samt finaleplads til Jeanette Ottesen og dansk rekord til Rikke Møller Pedersen

30-07-2009

Af: 21

I torsdagens finaleafsnit fortsatte de to danske svømmere, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen, med at præstere fremragende rekordtider.
 
KVIK Kastrup-svømmeren, Jeanette Ottesen, var aldeles flyvende i sin 100 m fri semifinale og satte med sin tid 53,41 ikke blot ny dansk rekord med 38/100 sekunder, men snuppede samtidig svenske Therese Alshammars nordiske rekord, som nu er forbedret med 17/100 sekunder.
Et stærkt løb af den 21-årige svømmer, der i aftenens løb lægger hurtigere ud sammenlignet med indledende afsnit, og derved opnår den flotte tid, som resulterer i en samlet sjetteplads og således en plads i finalen fredag.
 
Aftenens anden danske semifinalist, Rikke Møller Pedersen, som i indledende afsnit forbedrede sin danske rekordtid i 200 m brystsvømning med mere end fire sekunder, fortsatte også her til aften med at levere en blændende dansk rekordpræstation på distancen – denne gang i tiden 2.23,34.
Den fynske svømmer lægger, som Jeanette Ottesen, hurtigere ud i aftenens løb sammenlignet med indledende afsnit og forbedrer derved sin danske rekordtid med yderligere 1,12 sekunder.
En helt fantastisk flot præstation, som den 20-årige svømmer da også selv efterfølgende var yderst tilfreds med.
Tiden rakte dog ikke helt til en finaleplads, men resulterede derimod i en samlet 11. plads, hvilket endnu engang understreger, hvor uhyggeligt stærkt der bliver svømmet ved disse Verdens Mesterskaber.
 
VM i svømning fortsætter i morgen, fredag, med indledende afsnit klokken 09.00.
Også her er der lagt op til et særdeles spændende program set med danske øjne – eksempelvis Jeanette Ottesen i 50 m butterfly, Jakob Andkjær i 100 m butterfly og Lotte Friis i 800 m fri.
Jakob Andkjær er trukket fra fredagens 50 m fri svømning på grund af satsningen på netop 100 m butterfly.
 
Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger