0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning torsdag, indlednede: Fem danske rekorder i fire løb med dansk deltagelse og to svømmere sikkert videre til semifinaler

30-07-2009

Af: 21

Torsdag morgen fortsatte de danske svømmere med at præstere stærke rekordtider i VM-langbanebassinet i Rom. Faktisk er det torsdag morgen blevet til hele fem danske rekorder i fire løb med dansk deltagelse.
 
Jeanette Ottesen lagde flot ud i morgenens indledende 100 m fri med at forbedre sin egen danske rekord med 25/100 sekunder i tiden 53,79.
Et stærkt løb af den 21-årige svømmer fra KVIK Kastrup, der ikke har været i bassinet siden førstedagen af VM, og således var mere end klar til at komme i konkurrence igen.
Jeanette er nu blot 21/100 sekunder fra den nordiske rekord på denne distance, og svømmede sig da også sikkert videre til aftenens semifinale med en samlet sjetteplads.
 
Også Frem/STO95 svømmeren, Rikke Møller Pedersen, har været i konkurrence torsdag morgen – her i indledende 200 m brystsvømning.
 
Rikke fortsætter de fantastisk gode takter ved disse Verdens Mesterskaber og formåede således torsdag morgen i indledende 200 m brystsvømning at sætte en uhørt flot dansk rekord i tiden 2.24,46. Den 20-årige svømmer forbedrer her sin egen rekord med ikke mindre end 4,05 sekunder, hvilket er super flot gået.
Rikke holder niveauet fra sin imponerende 100 m brystsvømning tidligere på ugen og har nu lagt op til en spændende semifinale i aften, hvor hun er med videre på en samlet 10. plads.

I damernes indledende 4 x 200 fri holdkap blev det til ikke mindre end to danske rekorder torsdag morgen.
På førteskiftet formår Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, at sætte dansk rekord i tiden 1.57,61. Julie forbedrer her sin egen rekordtid med 1,55 sekunder.

Samtlige fire svømmere leverer virkelig flot og stærk svømning og kæmper derved en ny dansk rekord hjem i tiden 7.55,56. Den nye danske rekordtid er ikke mindre end 5,25 sekunder hurtigere end den tidligere holdkap-rekord, som blev sat i forbindelse med OL i Beijing sidste år.
 
De fire svømmere:
Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma: 1.57,61.
Micha Østergaard, West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg/NTC: 1.59,29.
Louise Jansen, Allerød/Sigma: 1.59,74.
Lotte Friis, Allerød/Sigma/NTC: 1.58,92.

Der svømmes imidlertid generelt helt uhørt stærkt ved disse mesterskaber, hvorfor den danske holdkap, trods en virkelig flot og godkendt præstation, måtte se sig placeret på en samlet 12. plads – samme 12. plads, som de i øvrigt opnåede ved OL.
 
Endelig var også Chris Christensen med i indledende 200 m brystsvømning torsdag morgen, hvor det også blev til en virkelig flot dansk rekord af den 21-årige svømmer fra West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg i tiden 2.11,41.
Chris forbedrer her sin egen danske rekord med 1,42 sekunder.
En stærk præstation, der desværre kun rakte til en samlet 20. plads til den danske svømmer – således små fire pladser fra en semifinale.
 
Med fem danske rekorder i fire løb må formiddagens samlede danske præstation siges at være aldeles godkendt. Der er nu lagt op til to meget spændende semifinaler med dansk deltagelse i torsdagens sene afsnit, der begynder klokken 18.00.
 
Her kan vi glæde os til at skulle følge Jeanette Ottesen i 100 m fri semifinalen og Rikke Møller Pedersen i 200 m brystsvømning semifinalen.
 
Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger