0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning, mandag, finaleafsnit: Tre danske og tre nordiske rekorder mandag aften og Rikke Møller Pedersen videre til finale tirsdag

27-07-2009

Af: 21

I mandagens finaleafsnit af VM i svømning i Rom stod fire danske svømmere klar til start.

Jakob Andkjær svømmede her finale i 50 m butterfly i tiden 22,93, hvilket er både dansk og nordisk rekord. Svømmeren fra VI39/VAT forbedrer her sine egne rekorder på distancen med 11/100 sekunder.
Tiden resulterer i en samlet fjerdeplads til den 24-årige svømmer blot 5/100 sekunder fra bronzepladsen – den bronze, som Jakob for to år siden kæmpede hjem ved VM i Melbourne. Men denne gang var de små marginaler desværre ikke helt på danskerens side, som dog stadig præsterer et fantastisk flot løb.
Guldet gik her til Milorad Cavic, Serbien, i tiden 22,67.
Sølv til Matthew Targett, Australien, i tiden 22,73.
Og endelig bronze til spanske Rafael Munoz i tiden 22,88.
 
Mandagens anden danske finaledeltager, Julie Hjorth-Hansen, formåede også i dag at sætte dansk og nordisk rekord i 200 m individuel medley – denne gang i tiden 2.09,73. Således forbedrer Birkerød/Sigma-svømmeren her gårsdagens rekorder med yderligere 14/100 sekunder og slutter derved på en samlet femteplads.
En flot præstation og et optimalt løb af den 25-årige svømmer, i en tid, der dog desværre ikke rakte til en plads på podiet.
 
Dagens helt store overraskelse, Rikke Møller Pedersen, som formåede at sætte ikke færre end hele to danske og to nordiske rekorder i indledende 100 m brystsvømning, fortsatte mandag aften med at flænse bassinet i Rom i endnu en dansk og nordisk rekordtid. Således blev svømmeren fra Frem/STO95 her til aften noteret for tiden 1.06,50, hvorved morgenens rekorder på 100 meteren blev forbedret med yderligere 11/100 sekunder.
En utrolig stærk og meget overraskende præstation, som sikrer Rikke en samlet femteplads og således en plads i tirsdagens finale.
 
For 17-årige Pernille Larsen blev denne mandag den helt store VM-debut dag, hvor det lykkedes for den unge Århus-svømmer at kæmpe sig ind på en semifinaleplads i indledende afsnit i 100 m rygsvømning i ny personlig rekordtid.
I semifinalen mandag aften præsterede Pernille at svømme præcis den samme tid hjem som i indledende afsnit - således tiden 1.00,67. I aftenens semifinale resulterer tiden i en samlet 16. plads.
En superflot VM-debut for Pernille, som bliver særdeles spændende at følge, når hun på fredag svømmer sin nok vigtigste disciplin ved dette VM – 200 m rygsvømning.
 
I morgen, tirsdag, hvor indledende afsnit, som alle øvrige dage, begynder klokken 09.00, er Lotte Friis (Allerød/Sigma/NTC) afmeldt 200 m fri af hensyn til den meget vigtige og spændende finale, som venter senere på dagen i 1500 m fri.
 
Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com
 
Videoklip på Dansk Svømmeunions hjemmeside
På Dansk Svømmeunions hjemmeside fremgår dagligt nye videoklip fra VM-lejren.
Se dem på: t2w_1435.asp

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Følg VM på Eurosport
Eurosport transmitterer live fra VM hver dag.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460