0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning, mandag: Tre danske og tre nordiske rekorder mandag morgen samt tre svømmere videre til to semifinaler og en finale

27-07-2009

Af: 21

Rikke Møller Pedersen, som var i VM-bassinet for første gang i dag, lagde helt forrygende ud i indledende 100 m brystsvømning.
 
Rikke svømmer de 100 meter i tiden 1.06,61, hvilket er dansk og nordisk rekord. Men ikke nok med det, samtidig præsterer svømmeren fra Frem/STO95 ligeledes at sætte dansk og nordisk rekord på udlægget i 50 m brystsvømning.
Således fire rekorder i første løb ved VM 2009 for den 20-årige svømmer.
 
I 100 m brystsvømning forbedrer Rikke sin egen danske rekord med ikke mindre end 1,9 sekunder, hvilket er en helt uhørt flot præstation. Her sletter hun samtidig svenske Emma Igelströms nordiske rekord på distancen og forbedrer denne tid med 66/100 sekunder.
 
På den halve distance, 50 m brystsvømning, forbedrer den fynske svømmer sin egen danske rekord med 52/100 sekunder i tiden 31,10. Her sletter Rikke også Emma Igelströms nordiske rekordtid på distancen og forbedrer tiden med 7/100 sekunder.

En helt vanvittig flot præstation af Rikke, der da også efterfølgende var noget grådkvalt over det fantastiske resultat.
Rikke slutter på en samlet fjerdeplads og er dermed videre til aftenens semifinale.
 
Også Lotte Friis fortsætter gårsdagens flotte takter med at sætte danske og nordiske rekorder. I dag blev det således til dansk og nordisk rekord på den hårde maratondistance, 1500 m fri, i tiden 15.58,23. Svømmeren fra Allerød/Sigma/NTC, forbedrer her sine egne danske og nordiske rekorder med 21/100 sekunder og slutter som den samlet hurtigste svømmer. Dermed er der lagt op til en særdeles spændende finale tirsdag aften.
Forud for løbet havde den 21-årige svømmer aftalt med landstræner Paulus Wildeboer, at hun ikke behøvede at svømme mere end 16.15 i dette løb for stadig at være sikker på en finaleplads. Omvendt, skulle Lotte, som svømmede andet af i alt tre heat, sørge for at vinde sit heat, for at være sikker på at være med videre til finalen.
Paulus Wildeboer fik ret om sin forudsigelse vedrørende en finaletid. Svømmeren på ottendepladsen, og dermed sidste finalist til morgendagens løb, blev noteret for tiden 16.16,83.
 
Den danske VM-trups yngste svømmer, Pernille Larsen, var også i konkurrence i dag for første gang. Her blev det til en fantastisk flot 14. plads i indledende 100 m rygsvømning for den 17-årige svømmer i den nye personlige rekordtid 1.00,67.
En stærk og imponerende VM-debut af den unge AGF-svømmer, som vi nu samtidig kan glæde os til at skulle følge i aftenens semifinale.

Endelig skal også Jon Rud nævnes for sin præstation i indledende 200 m fri.
Svømmeren fra West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg/NTC sætter her personlig rekord i tiden 1.48,69.
Et godt resultat af den 23-årige svømmer, der her slutter på en samlet 32. plads.

Mads Glæsner (Allerød/Sigma/NTC) var oprindeligt tilmeldt mandagens 200 m fri. Han valgte dog i samråd med trænerteamet at trække sig fra dette løb for at spare kræfter til tirsdagens 800 m fri og lørdagens 1500 m fri.
 
Således en helt forrygende mandag formiddag ved VM for de danske svømmere.
 
Resultaterne mandag morgen får samtidig lørdagens 4 x 100 m holdmedley for damer til at se rigtig interessant ud. Således ser mulighederne for en flot placering meget lovende ud.
 
Men det er som nævnt først på lørdag. Allerede i aften, når starten går til finalerne klokken 18.00, er der imidlertid flere spændende løb at følge, set med danske øjne.

Her kan vi opsamlende se frem til at følge:
Finale, 50 m butterfly, herrer: Jakob Andkjær.
Finale, 200 m individuel medley, damer: Julie Hjorth-Hansen.
Semifinale, 100 m brystsvømning, damer: Rikke Møller Pedersen.
Semifinale, 100 m rygsvømning, damer: Pernille Larsen.
 
Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com
 
Videoklip på Dansk Svømmeunions hjemmeside
På Dansk Svømmeunions hjemmeside fremgår dagligt nye videoklip fra VM-lejren.
Se dem på: t2w_1435.asp

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Følg VM på Eurosport
Eurosport transmitterer live fra VM hver dag.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger