0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning, søndag: Flyvende start for de danske VM-svømmere: seks danske rekorder, fire nordiske rekorder, to finaler og tre semifinaler

26-07-2009

Af: 21

Så blev det endelig søndag, den 26. juli, og de længeventede Verdens Mesterskaber i svømning tog sin start i udendørsbassinet i Foro Italico i den smukke historiske hovedstad Rom.
 
Klokken 09.00 begyndte således de første af en lang række konkurrencer i klorvandet. Med i dette allerførste VM-afsnit var også flere danske svømmere, som i den grad forstod at levere varen fra første færd. Det har således været en fantastisk flot start søndag formiddag for den danske VM-trup, hvor der er blevet sat danske rekorder i samtlige discipliner med dansk deltagelse. Sagt på en anden måde, er der blevet præsteret personlige rekorder i 80 procent af de danske starter søndag formiddag, hvilket er et bemærkelsesværdigt flot resultat i sig selv.
 
Og så til resultaterne.
 
Mads Glæsner, Allerød/Sigma/NTC, svømmede indledende 400 m fri i tiden 3.44,59, hvilket er dansk og nordisk rekord. Mads forbedrer her sine egne rekorder på distancen med 79/100 sekunder og er sikkert videre til aftenens finale som fjerdehurtigste svømmer.
Et virkelig flot og meget kontrolleret løb af den 20-årige svømmer.
 
Også Lotte Friis (Allerød/Sigma/NTC) leverer et stærkt og flot-kontrolleret løb søndag morgen i indledende 400 m fri. Her bliver det ligeledes til dansk og nordisk rekord i tiden 4.05,40. Lotte forbedrer her sine egne rekorder med 1,13 sekunder. Med dette flotte resultat sikrede Lotte sig en samlet syvendeplads og er dermed videre til finalen på denne distance, som ligeledes afvikles søndag aften.
  
I herrernes indledende 50 m butterfly leverede Jakob Andkjær et bragende flot løb i tiden 23,04, hvilket resulterede i en samlet fjerdeplads for den 24-årige svømmer fra VI39/VAT. Samtidig sætter Jakob her dansk og nordisk rekord og forbedrer således sine egne rekordtider på distancen med 32/100 sekunder.
Flot start for Jakob, som vi nu kan glæde os til at følge i aftenens semifinale på distancen.
 
I damernes indledende 100 m butterfly lykkedes det for KVIK Kastrup-svømmeren Jeanette Ottesen at kæmpe sig ind på en samlet sjetteplads i tiden 57,58. Jeanette sletter her Micha Østergaards danske rekord fra DM langbane i april måned og forbedrer tiden med 39/100 sekunder.
Med en sjetteplads i dette indledende løb kan vi også glæde os til at skulle følge 21-årige Jeanette i aften, når semifinalerne er på programmet.
Her bliver det spændende at se, om det mon kan blive til endnu en rekord på distancen, da Jeanette oven på morgenens løb udtalte, at hun var noget nervøs op til start og følte sig lidt stiv i hele kroppen, da det gik løs i bassinet.
 
Også Julie Hjorth-Hansen, Birkerød/Sigma, var flot svømmende søndag morgen. Her blev det til en samlet sjetteplads i indledende 200 m individuel medley i tiden 2.10,53. Også her formår den danske svømmer at forbedre sine egne danske og nordiske rekorder på distancen – og det med 76/100 sekunder. Et flot løb af 25-årige Julie, som vi dermed også kan se frem til at følge i aftenens afsnit, når semifinalerne på denne distance er på programmet.
 
Endelig blev det også til dansk rekord til West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjergs svømmer, Chris Christensen, i indledende 100 m brystsvømning. Chris bliver her noteret for tiden 1.02,41, hvilket er en forbedring af Chris’ egen danske rekord på distancen med 28/100 sekunder.
Et flot resultat af den danske svømmer, særligt, når det hører med til historien, at Chris så sent som i ”Last callroom”, hvilket er stedet, hvor svømmerne opholder sig sekunder før de kaldes ind til start, måtte se sin dragt sprække i ryggen. En mere frustrerende optakt til et så vigtigt løb, er svær at komme på. Synd for Chris, som dog alligevel klarede udfordringen med køligt overblik og således endda formåede at svømme en dansk rekord hjem.
Det blev til en samlet plads som nummer 55 for Chris i dette indledende løb – et løb, der dog heller ikke er et primærløb for den 21-årige svømmer.
 
Ovenstående resultater blev svømmet hjem i en usædvanlig stegende hede over det store udendørs bassin. Således er de mange nye rekorder præsteret under vilkår, der bestemt ikke er optimale for de danske svømmere. Set i det perspektiv, bliver morgenens resultater bestemt ikke mindre imponerende og det skal blive virkelig spændende at følge med, når det går løs igen allerede om få timer. Således begynder søndagens finaleafsnit klokken 18.00.
 
Og her kan vi opsamlende glæde os til følgende løb:
Finale, 400 m fri, herrer: Mads Glæsner.
Finale, 400 m fri, damer: Lotte Friis.
Semifinale, 100 m butterfly, damer: Jeanette Ottesen.
Semifinale, 200 m individuel medley, damer: Julie Hjorth-Hansen.
Semifinale, 50 m butterfly, herrer: Jakob Andkjær.
 
Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com/swimming/racearchives/
2009/Roma2009/index.htm

 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.
 
Se videoklip på www.svoem.dk
På Dansk Svømmeunions hjemmeside lægger vi dagligt videoklip ind fra VM-lejren i Rom.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 






Cookieindstillinger