0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flyvende danske svømmere henter tredje medalje hjem til Danmark fredag

24-07-2009
Dermed skrives der svømmehistorie i dag, da det er første gang, at Danmark vinder medaljer i tre discipliner ved et ungdoms-OL.

Af: 21

I går, torsdag, blev en festdag for dansk svømning ved ungdoms-OL i finske Tampere, da svømmerne Viktor Bromer og Daniel Skaaning kæmpede henholdsvis en sølv- og en bronzemedalje hjem til Danmark.
 
I dag, fredag, blev det til ikke blot endnu en festdag, men nu også til en historisk dag for dansk svømning ved ungdoms-OL, da det her blev til endnu en bronzemedalje – denne gang i drengenes 4 x 100 m holdmedley, i tiden 3.51,04. Det er nemlig første gang nogensinde, at dansk svømning returnerer fra et ungdoms-OL med medaljer i hele tre discipliner.
 
Tak til de fire drenge for den oplevelse!


Et flot punktum på ungdoms-OL, tør siges. Fire danske svømmere på
podiet.
 
Og de fire drenge, som stod for den historiske præstation, var:
Andreas Schiellerup, Birkerød/Sigma: 58,31.
Rasmus Dufour, Holbæk: 1.07,83.
Viktor Bromer, AGF: 55,36.
Daniel Skaaning, Swim Team Taastrup: 49,54.
 
En fantastisk holdpræstation gjorde det muligt for de fire drenge at kæmpe sig ind på den velfortjente podieplads kun overgået af Polen, som vandt guld i tiden 3.46,07 og Frankrig, der blev sølvvindere i tiden 3.50,15.
 
Dansk svømning er to gange returneret til Danmark fra et ungdoms-OL med to medaljer. Det skete tilbage i 1997 og 1999. I årene 2001, 2003 og 2005 var der ingen medaljer til danske svømmere, mens det i 2007 så endelig atter lykkedes at få en dansker blandt medaljetagerne – her i form af en bronzemedalje til Amalie Emma Thomsen i 400 m individuel medley.
Men i år bliver der måske lidt overvægt i bagagen, når truppen vender hjem til Kastrup, takket være medaljer i hele tre discipliner. Dejligt med sådan et svømme-punktum på disse ungdoms Olympiske Lege i Tampere, Finland.
 
Tilbage til fredagens øvrige resultater, skal det også med, at Viktor Bromer svømmede B-finale i 200 m fri, hvor han sluttede som hurtigste svømmer, således en samlet niendeplads, i den nye personlige rekordtid – 1.53,49.
 
Endelig var også Kalundborg-svømmeren Marianne Vinsand med i aftenens B-finale i 200 m butterfly og sluttede her på en samlet 16. plads i tiden 2.27,50.
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.  
 
Ungdoms-OL i Finland er nu et i den grad veloverstået kapitel for Danmarks 11 svømmere, som returnerer til Danmark i morgen, lørdag.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger