0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ungdoms-OL, torsdag: Sølv og bronze til danske svømmere torsdag aften foruden endnu en dansk juniorrekord

23-07-2009

Af: 21

Torsdag aften viste de danske svømmere ved ungdoms-OL, at de absolut ikke kun er med som statister i klorvandet, men at de tværtimod kan blande sig med de stærkeste konkurrenter ved legene.
 
Således lykkedes det at kæmpe ikke kun én men derimod hele to medaljer hjem torsdag aften i den finske by Tampere.
 
Viktor Bromer havde allerede i dagens indledende afsnit vist, at kampgejsten ikke fejlede det mindste. Her lykkedes det for den unge AGF-svømmer at slette en 10 år gammel dansk juniorrekord i 200 m butterfly og komme i mål som næsthurtigste svømmer i tiden 2.01,97.
I aftenens finale gentog Viktor præstationen endnu engang, og svømmede således sølv hjem til Danmark i endnu en dansk juniorrekordtid – 2.01,35.
Et fantastisk flot og aldeles perfekt løb af AGF-svømmeren, som kun blev overhalet af den ungarske svømmer, Bence Biczo, i tiden 1.58,33. Bronzemedaljen gik her til Lukasz Chmiel, Polen, i tiden 2.02,32.
 
Den anden danske svømmer, for hvem det lykkedes at træde op på medaljeskamlen torsdag aften, var Daniel Skaaning fra Swim Team Taastrup.
Daniel svømmer finale i 50 m fri i den meget flotte personlige rekordtid 23,63 og bliver her tredjehurtigste på distancen. Dermed blev det også til en flot bronzemedalje til Danmark på denne herlige torsdag ved ungdoms-OL 2009.
Guldet gik her til den spanske svømmer, Aitor Martinez Rodriquez, i tiden 22,76. Sølv til Clément Mignon, Frankrig, i tiden 22,94.
 
Kia Hansen, Køge Svømmeklub, svømmede 200 m fri finale torsdag aften i den virkelig flotte personlige rekordtid 2.05,10. En stærk præstation af den unge Køge-svømmer, som sluttede på en samlet sjetteplads.
 
Danmark havde også tre svømmere med i B-finaler torsdag aften.
Bedst gik det her for Mie Østergaard Nielsen, Aalborg, som sluttede på en samlet 11. plads i 50 m fri i den personlige rekordtid 27,28. 
 
Julie Aglund Lauridsen, Allerød/Sigma, svømmede 400 m individuel medley i tiden 5.07,86, hvilket rakte til en samlet 13. plads.
 
Og endelig svømmede Holbæks Rasmus Dufour B-finale i 100 m brystsvømning og sluttede her på en 16. plads i tiden 1.08,82.
 
Se alle dagens resultater på: http://www.tampere.fi/english/2009/results.html

Således sættes der punktum for en helt forrygende dansk svømmedag ved ungdoms-OL i finske Tampere.

Konkurrencerne fortsætter i morgen, fredag, med indledende afsnit klokken 08.00 (dansk tid). Også her er der flere særdeles spændende løb på programmet – eksempelvis 100 m rygsvømning, hvor Daniel Skaaning er seedet som tredjehurtigste svømmer, og 200 m fri, hvor Viktor Bromer uden tvivl står mere end klar ved bassinkanten.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger