0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ungdoms-OL, svømning, tirsdag: To flotte fjerdepladser til Danmark

21-07-2009

Af: 21

Tirsdag blev det til to flotte fjerdepladser til danske svømmere ved ungdoms-OL i Finland.

I drengenes 400 m fri finale lykkedes det for AGF-svømmeren Viktor Bromer at svømme sig ind på en rigtig flot fjerdeplads i tiden 3.57,31 – blot 14/100 sekunder fra bronzepladsen.
En særdeles flot præstation af Viktor, der her sætter en kæmpe personlig rekord. Samtidig også lidt ærgerligt, at det ikke skulle blive til en medalje for den danske svømmer, når nu metallet var så tæt på, som tilfældet var.
 
Også i aftenens 4 x 200 fri mix-holdkap lykkedes det for det danske mix-hold at kæmpe sig ind på en fjerdeplads i den imponerende tid 8.00,44.
 
De fire svømmere:
Daniel Skaaning (Swim Team Taastrup): 1.53,38.
Kia Hansen (Køge): 2.07,13.
Viktor Bromer (AGF): 1.52,03.
Mie Østergaard Nielsen (Aalborg): 2.07,90.
 
Daniel lægger ud i en stærk personlig rekordtid, som bliver flot fulgt op af de følgende tre svømmere. Faktisk lykkes det for holdet at forbedre tiden fra indledende afsnit med ikke mindre end syv sekunder, hvilket er ganske imponerende.
Interessant er det også her at bemærke, at Viktor, som inden dette løb havde svømmet ovennævnte 400 m fri finale, præsterer den hurtigste tid overhovedet i aftenens mix-holdkap finale – med 1.52,03. Således tegner det lovende for drengenes 200 m fri, som er programsat til fredag.
 
Julie Aglund Lauridsen, Allerød/Sigma, sluttede tirsdag aften på en samlet 14. plads i pigernes 200 m ryg B-finale i tiden 2.24,07.
 
Mie Østergaard Nielsen svømmede sig i tirsdagens indledende afsnit ind på en samlet 15. plads i pigernes 100 m fri i tiden 59,87. Således var Aalborg-svømmeren sikret en plads i aftenens B-finale på denne distance. Det blev imidlertid besluttet at trække Mie fra dette løb af hensyn til mix-holdkappen, som lå og ventede senere på programmet.
 
Se alle dagens resultater på: http://www.tampere.fi/english/2009/results.html

I morgen, onsdag, har svømmerne hviledag. Torsdag byder dog atter på spændende svømmekonkurrencer – igen med indledende afsnit klokken 08.00 (dansk tid) og finaleafsnit klokken 16.00 (dansk tid).
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion