0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ungdoms-OL, svømning, mandag: Tre A-finaleplaceringer til danske svømmere på førstedagen af ungdoms-OL

20-07-2009

Af: 21

I den finske by, Tampere, er starten gået ved de 10. europæiske ungdoms olympiske sommerlege. Også svømmekonkurrencerne er begyndt for fuld styrke – hvilket ligeledes gælder for de 11 danske deltagere.
 
På denne førstedag af ungdoms-OL er det blevet til tre flotte A-finaleplaceringer for danske svømmere samt to fine slutresultater i B-finaler.
 
Bedste danske placering mandag gik til Swim Team Taastrups Daniel Skaaning, som sluttede på en femteplads i drengenes 100 m fri finale. Daniel noteres her for den superflotte tid 50,96.
Et virkelig stærkt løb af Daniel, som sætter en stor personlig rekord og er blot 4/100 sekunder fra den danske juniorrekord på distancen.
 
I pigernes 100 m butterfly finale lykkedes det for Marianne Vinsand, Kalundborg, at kæmpe sig ind på en flot sjetteplads i tiden 1.04,61.
En meget stærk og samtidig lidt overraskende præstation af Marianne, der normalt er bedst på 200 m distancen. Men nu ved vi, at den unge svømmer fra Kalundborg også er aldeles klar, når det gælder 100 m distancen. En stærk personlig rekordtid, som samtidig tegner lovende for konkurrencen på den dobbelte distance på fredag.
 
Og endelig i drengenes 200 m rygsvømning finale blev det til en ottendeplads til Birkerød/Sigma-svømmeren Andreas Schiellerup i tiden 2.07,50. Om end ottendepladsen i A-finalen er en flot slutplacering for den unge Sigma-svømmer, er placeringen alligevel lidt ærgerlig, tager man morgenens resultat i betragtning. Her formåede Andreas at svømme sig ind på en samlet andenplads i en virkelig stor personlig rekordtid – 2.05,90 – hvilket, i aftenens finale, ville have resulteret i en samlet femteplads.
Her har nerverne og den manglende stævneerfaring nok fået lidt tag i den unge svømmer, der, sammen med de øvrige danske svømmere, netop er med ved disse konkurrencer for at opnå international stævneerfaring.
 
Køge-svømmeren, Kia Hansen, opnåede en samlet 13. plads i aftenens B-finale i pigernes 400 m fri. Det gjorde hun i tiden 4.32,23.
 
Hos drengene lykkedes det for Rasmus Dufour, Holbæk, at svømme en samlet 14. plads hjem i aftenens 200 m individuel medley B-finale i tiden 2.12,14. Også Rasmus formåede at svømme rigtig stærkt i det indledende afsnit, hvor det blev til en stor personlig rekord i tiden 2.10,89. I aftenens løb lykkedes det derimod ikke helt at få svømmetagene til at fungere optimalt – men dog stadig en flot B-finale slutplacering.
 
Se alle dagens resultater på: http://www.tampere.fi/english/2009/results.html

I morgen, tirsdag, fortsætter svømmekonkurrencerne med indledende afsnit klokken 08.00 (dansk tid) og finaleafsnit klokken 16.00 (dansk tid).
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger