0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lotte Friis ambassadør for TrygFonden Kystlivredning

16-07-2009
Svømmeren og OL-medaljevinderen, Lotte Friis, er i dag, torsdag, blevet udnævnt til ambassadør for TrygFonden Kystlivredning. Med den nye titel sætter Lotte Friis badesikkerheden i højsædet og opfordrer alle til at lære at svømme.

Af: 21

21-årige Lotte Friis bryder til dagligt vandene i Dansk Svømmeunions Nationale Trænings Center (NTC) i Farum. Men i dag var klorvandet skiftet ud med saltvandet ved Charlottenlund Strandpark. Som ny ambassadør for TrygFonden Kystlivredning fik hun i dag mulighed for at prøve kræfter med kystlivreddernes arbejde - sejlads og padling på board og simuleret redning af en druknet. - Det er rigtig sjovt at prøve, og det giver stor respekt for det arbejde kystlivredderne varetager. Man fornemmer ret hurtigt, at man skal have trænet meget for rigtigt at få det til at fungere, fortæller Lotte Friis, der dog ikke selv fandt strabadserne for hårde. Den 21-årige elitesvømmer er da også netop nu i stærkeste topform med blot 10 dage til Verdens Mesterskaberne i svømning finder sted i Italien.


Lotte Friis i kystlivreddernes rød-gule farver med
livreddertårnet i baggrunden. Foto: Søren Hvalsøe.

Lærte at svømme som fem-årig
Lotte Friis blev selv som fem-årig sendt af sted til svømmeundervisning af sine forældre, særligt på grund af en swimming-pool placeret i baghaven. Her var gode svømmefærdigheder et must. Siden hen er Lotte blevet en af Danmarks bedste kvindelige elitesvømmere med et utal af medaljer og rekorder i bagagen. Svømmekarrieren nåede nye højder under OL i Beijing sidste år, hvor det blev til en flot bronzemedalje i 800 m fri svømning.
 
Øget fokus og håb om opbygning af en livredderkultur i Danmark
Det er netop Lotte Friis’ svømmekundskaber, der nu gør hende til ambassadør for TrygFonden Kystlivredning. - Vi er meget glade for at kunne udnævne Lotte Friis til ambassadør for TrygFonden Kystlivredning. Et af vores fem baderåd lyder ”lær at svømme” og det må man sige, at Lotte har lært. Siden er hun ved træning, flid og disciplin blevet ekspert i sit element. De samme egenskaber går igen hos vores kystlivreddere, der via deres ekspertise og kunnen hvert år skaber tryghed på strande rundt om i Danmark, udtaler René Højer, der er ansvarlig for vand- og badesikkerhed i TrygFonden. René Højer håber, at Lotte Friis, som ambassadør, kan være med til at gøre livredning mere kendt rundt om i svømmeklubberne og derved skabe større opmærksomhed omkring opbygningen af en livredderkultur i Danmark.
 
Mere end 100 danskere drukner hvert år på grund af manglende svømmefærdigheder
For fremtiden vil Lotte Friis, i forbindelse med nationale svømmestævner, iføre sig en gul badehætte, hvorpå der står skrevet ”Lær at svømme”. - Vi håber, at Lotte med denne ambassadørudnævnelse kan være med til at sprede budskabet om god badesikkerhed, og minde befolkningen om, altid at huske på de vigtige fem baderåd, lyder det fra TrygFonden Kystlivrednings HR konsulent, Søren Hvalsøe, der samtidig fortæller, at der hvert år drukner mere end 100 danskere. Flere af dem ville have kunnet redde livet, såfremt de havde lært at svømme.

De fem baderåd
1. Lær at svømme
2. Gå aldrig alene i vandet
3. Læs vinden og vandet
4. Lær stranden at kende
5. Slip ikke børnene af syne
 
Fotos til fri redaktionel afbenyttelse:

Lotte Friis ved kystlivreddernes bil.

Lotte Friis med livreddertårn i baggrunden.
 
For yderligere information kan HR konsulent, Søren Hvalsøe, kontaktes på telefon: 4439 4467/mobil: 2114 2766.   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger