0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EJM svømning søndag aften: Endnu en dansk juniorrekord til Frederik Siem Pedersen og en flot fjerdeplads i finalen

12-07-2009

Af: 21

Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer afsluttedes søndag aften med et finaleafsnit, hvor Danmark havde fire svømmere klar til start.
 
Svømmeren Frederik Siem Pedersen var med i aftenens finale i 200 fri. Her lykkedes det for den unge Farum-svømmer at kæmpe endnu en flot dansk juniorrekord hjem på distancen – nu lyder rekordtiden således på 1.49,46. Frederik forbedrer her sin egen juniorrekord med ikke mindre end 45/100 sekunder. Et virkelig flot løb af den danske svømmer, som sluttede på en flot men samtidig lidt ærgerlig fjerdeplads – blot 28/100 sekunder fra tredje- og dermed bronzepladsen.
 
I fredagens finale i 200 m individuel medley skulle Allerød/Sigma-svømmeren Amalie Emma Thomsen for sidste gang prøve kræfter med klorvandet i bassinet i Prag.
Amalie noteres her for tiden 2.19,28 og slutter på ottendepladsen.
 
Endelig havde Danmark også to svømmere med i aftenens semifinale i 50 m butterfly.
Her blev det til en samlet 10. plads til Farums Mie Refn i tiden 27,87.
Olivia Burmester, ligeledes fra Farum, kom ind på en samlet 13. plads i tiden 27,95.
 
Status på EJM 2009
Med søndagens finaleafsnit i hus er dette års Europa Mesterskaber i svømning for juniorer et afsluttet kapitel. Det har været fem travle og spændende dage for såvel svømmere som alle os, der har kunnet følge med på sidelinjen.
 
Det er blevet til i alt 11 danske juniorrekorder i løbet af de fem mesterskabsdage.
Derudover er det blevet til dansk deltagelse i 12 semifinaler og i seks finaler.
Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, er godt tilfreds med ovennævnte resultater: - Det er rigtig flot, at vi nu kan vende hjem til Danmark med 11 nye danske juniorrekorder i bagagen. Samtidig kan jeg bestemt også kun være glad og tilfreds med antallet af opnåede semifinale- og finalepladser, udtaler Michael Hinge, Dansk Svømmeunions talentudvikler, fra Prag.
 
De bedste danske placeringer under EJM har været ovennævnte fjerdeplads i finalen til Frederik Siem Pedersen i 200 m fri og en femteplads til drengene i 4 x 200 fri holdkap.
 
Særligt én svømmer mener Michael Hinge fortjener at blive fremhævet for sine præstationer under EJM. Det drejer sig om Farum-svømmeren Frederik Siem Pedersen.
– Frederik har i forbindelse med samtlige sine starter under EJM opnået både finalepladser og danske juniorrekord-tider. At gøre det så godt under pres ved et stort internationalt stævne er flot, udtaler Michael Hinge og fortsætter: - Der er da heller ikke nogen tvivl om, at Frederik er en svømmer, som er i god balance med sig selv, og som tør sætte sig nogle klare mål, som han efterfølgende går 100 procent koncentreret imod. Så et ekstra skulderklap til Frederik må nok være på sin plads her på falderebet af mesterskaberne, lyder det fra Dansk Svømmeunions talentudvikler.
 
Se alle resultater på: http://www.prague2009.cz/
 
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger