0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Premiere på Vikinge Svøm i Roskilde Fjord

25-06-2009

Af: 21

Hvis du er en ivrig svømmer og har mod på at ta’ armtag med Roskilde Fjord, så får du nu chancen. For Dansk Svømmeunion og Roskilde Svømning slår søndag, den 28. juni 2009 dørene op til et åbent vand-arrangement i fantastiske omgivelser. Det sker, når Roskilde Fjord lægger vand til den første udgave af Vikinge Svøm - Roskilde.

Arrangementet er støttet af Roskilde Kommunes udviklingspulje og Arbejdernes Landsbanks lokalafdeling i Roskilde.

Fra Vigen Strandpark til Vikingeskibsmuseet
Åbent vand-arrangementerne er i de seneste år succesfuldt blevet etableret i flere store byer, blandt andet i Randers, Vejle, Aalborg og ved Christiansborg i København. Også premieren på dette års Vikinge Svøm - Roskilde tegner godt, for arrangørerne har udarbejdet en særdeles attraktiv og seværdig svømmerute.

Starten går klokken 10.00 fra Vigen Strandpark direkte over fjorden ind mod Roskilde by, hvor der undervejs kan sigtes mod domkirkens spir. Målområdet ligger ved et andet af byens kendetegn - Vikingeskibsmuseet.

Turen hen over fjorden er cirka 2,5 kilometer, og da fjorden ligger beskyttet for vejr og især vind, vil der sjældent være problemer med strøm og bølger.

- Et bedre startsted og målområde findes ikke i Roskilde. Ved Vigen Strandpark er der masser af grønne arealer og gode parkeringsmuligheder. Desuden er der en fantastisk udsigt ind over Roskilde og domkirken. Målområdet ved Vikingeskibsmuseet udgør også en smuk kulisse for såvel svømmere som tilskuere, siger Piet Grønlund, formand for Roskilde Svømning.

Også i Dansk Svømmeunion glæder man sig over udsigten til endnu et attraktivt åbent vand-arrangement. At få Roskilde med på landkortet over steder, hvor vi kan tilbyde åbent vand-svømning, er en stor glæde. Rammerne for dette arrangement er utroligt smukke, så vi føler os overbevidst om, at deltagerne vil få en uforglemmelig oplevelse med sig hjem i bagagen, siger konsulent i Dansk Svømmeunion Morten Hinnerup.

Benyt våddragt
At svømme i åbent vand på denne årstid kan være en lidt kølig oplevelse. Derfor anbefaler Dansk Svømmeunion, at deltagerne i søndagens arrangement benytter våddragt. Har man ikke selv en våddragt, er der mulighed for at leje en dragt billigt i startområdet. Vil man være sikker på at få en dragt, skal den dog bestilles inden søndag via www.openwater.dk

Kun deltagere, som er fyldt 15 år må deltage. Hvis deltagerne er under 15 år kræves forældreaccept.

Tilmelding på dagen
Tilmelding er muligt på selve dagen fra klokken 8.30 ved Vigen Strandpark. Prisen vil være 250 kroner. Udover deltagelse i et fantastisk arrangement får deltagerne den obligatoriske åbent vand-medalje, en pose med forplejning samt en t-shirt sponseret af Arbejdernes Landsbank.

- Åbent vand-svømning er et fantastisk og anderledes tilbud. Det giver svømmerne mulighed for at udøve deres idræt i det fri og stadigvæk få brugt en masse kræfter. Sådan et arrangement giver samtidig stor opmærksomhed omkring svømningen i byen. Så det har stor pr-værdi for svømningen i Roskilde, siger Piet Grønlund, formand for Roskilde Svømning, der forventer i omegnen af 100 deltagere.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Dansk Svømmeunions konsulent, Morten Hinnerup, på mobil 2916 0903 eller på mail: moh@svoem.dk   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger