0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Frem Odense blev dansk mester for 23. gang

14-06-2009
For anden gang på tre år måtte vandpolo-mandskabet fra Slagelse nøjes med DM-sølvmedaljer.

Af: 127


Frem Odense sikrede sig den 23. titel i vandpolo.


For anden gang på tre år måtte Slagelses unge spillere tage til takke med sølvmedaljerne. Foto: Søren Arildsen.

Det lykkedes ikke for Slagelse vandpolo-spillere at vippe Frem Odense af mesterskabspinden. I en meget intens og hårdt spillet 3. finale-opgør sikrede Odense-klubben sig søndag 14. juni mesterskab nummer 23. Heraf er de 22 vundet siden 1987.

Slagelse havde tabt det første finaleopgør 6. juni så stort som 10-20. Men i returopgøret følgende lørdag var Frem blevet sat til vægs med cifrene 10-6 af en rigtig godt spillende Slagelse-hold, som både fysisk og mentalt havde det største overskud.

Derfor måtte de to finalehold ud i endnu en finale-omgang, inden det var afgjort, hvem der kan kalde sig dansk mester.

Det tredje finaleopgør var i alle fire perioder helt lige. Hverken Frem Odense eller Slagelse formåede at lave det afgørende ryk.
Sune Larsen fra Slagelse ramte som den første netmaskerne i Universitetshallen i Odense. Men der skulle gå hele fire minutter inden den første scoring faldt. Frems veteran Torben Harder bragte dog balance i regnskabet halvanden minut senere.

I 2. periode kom Slagelse igen foran ved Benjamin Sigurdsson, men balancen blev genoprettet af Michael Harder. Yderligere to scoringer faldt - en til hver side - ved Slagelses Emil M. Hansen og Frems Heino Simonsen.

3. periode forsatte med et fuldstændig lige opgør. Godt nok kom Frem Odense foran med to scoringer til stillingen 5-3 ved henholdvis Søren Brastholt og Michael Harder, men igen fik Slagelse bragt sig tilbage i kampen, da først Nichlas Hassel og siden Kevin Sørensen scorede.

Periode bød på yderligere to scoringer. I det sidste minut bragte Torben Harder Frem foran 6-5, inden Slagelses Emil M. Hansen fik udlignet.


Anfører Kim Jensen bragte Slagelse foran 7-6 i 4. periode.

Med blot tre et halv minut igen i 4. og sidste periode,så det dog ud til, at Slagelse skulle trække det længste strå og for første gang i klubbens 50-årige historie sikre sig et dansk mesterskab. Slagelses anfører Kim Jensen bragte vestsjællænderne i front med 7-6. Men den stilling holdt kun i 14 sekunder, så hamrede Frems Rasmus Bachmann bolden ind bag Slagelse-målmand Latsi. 7-7 og endnu var intet afgjort.

Slagelse havde flere gange mulighed for igen at bringe sig i front, men ind ville bolden ikke, og i stedet blev det Frems anfører Heino Simonsen, som med godt to minutter igen fik sat den afgørende scoring ind.

Selv om Slagelse havde flere forsøg i de sidste spilleminutter, måtte det vestsjællandske mandskab for anden gang inden for tre år nøjes med at hive sølvmedaljerne over halsen.


DM-guldet er hjemme. Frems Michael Harder, Heino Simonsen og Thomas Hultgren har svært ved at skjule begejstringen.


Frems veteran Torben Harder kan føje den 22. DM-guldmedalje til samlingen. Fotos: Søren Arildsen.

For Frem Odense blev DM guldet det 23. mesterskab. Heraf er de 22 vundet siden 1987. Og ved alle 22 har Odense-klubben haft Torben Harder på holdet.

Se foto fra 3. DM-finale

Frem Odense - Slagelse 8-7 (1-1, 2-2, 3-3, 2-1)

Målscorere:

Frem Odense:
Heino Simonsen 2, Torben Harder 2, Michael Harder 2, Rasmus Bachmann 1, Søren Brastholt 1.

Slagelse:
Emil M.Hansen 2, Nichlas Hassel 1, Benjamin Sigurdsson 1, Kim Jensen 1, Sune Larsen 1, Kevin Sørensen 1.


 


Cookieindstillinger