0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion vinder 50.000 kroner i DIFs ”Unge i fokus” konkurrence

12-06-2009
Dansk Svømmeunion opnåede en flot tredjeplads i Danmarks Idræts-Forbunds konkurrence ”Unge i fokus”, der har til hensigt at finde nye veje til at fastholde unge i idrætten.

Af: 21

Rescue Kid, som projektet hedder, er udarbejdet i regi af livredningssektionen. Det overordnede formål er at få flere svømmeklubber til at udbyde konkurrencelivredning til børn og unge, så klubberne derved får en bredere aktivitetsprofil – og herved forhåbentligt kan fastholde flere af de unge, der fravælger den traditionelle svømning. 

50.000 kroner til projektet ’Rescue Kid’
Dansk Svømmeunion ønsker med projektet at udbrede viden om, at ungdomssvømning er for alle unge og ikke kun er begrænset til konkurrencesvømning. Livredning er et godt alternativ til den traditionelle svømning, og Dansk Svømmeunion vil derfor gøre unge mellem 10 og 18 år opmærksomme på livredning både som breddeaktivitet og konkurrenceaktivitet.

Rescue Kid konceptet anviser en række konkrete øvelser inden for livredning, som kan benyttes i den faste træning. Herudover har det været vigtigt at synliggøre for klubber og især trænerne, at udfordringen med at sætte gang i konkurrencelivredning ikke er uoverkommelig. Derfor indeholder materialet også en visuel gennemgang af alle øvelser.
I den kommende sæson vil en række udvalgte klubber kaste sig ud i arbejdet med Rescue Kid. Hensigten med disse udvalgte klubber, er, at de vil kunne levere en række erfaringer, som skal skære konceptet yderligere til således det i endnu højere grad målrettes klubbernes behov.
Dansk Svømmeunion vil forsøge at hjælpe pilotklubberne i gang på bedst mulig vis – blandt andet vil klubberne få hjælp til anskaffelse af materiel ligesom de vil få tilknyttet en fast kontaktperson.  
 
Et vigtigt element fra livredningssektionens side, er det, at der stilles krav til klubberne – således forventes det eksempelvis, at klubberne selv er med til at skabe aktiviteter på tværs af klubskel - det være sig stævner eller mindre samlinger. Endvidere forpligtiger klubberne sig til at udbyde de nye livredningsaktiviteter inden for den normale primetime for børn mellem 16.00 og 20.00.
 
Spændende udfordringer i horisonten
Det er Dansk Svømmeunions håb, at Rescue Kid vil være med til at udvikle livredningstalenter, der bliver så grebet af konkurrencelivredning, at de på sigt også bliver interesseret i den mere elitære udøvelse af konkurrencelivredning. I den forbindelse har Dansk Svømmeunion allerede på nuværende tidspunkt lagt et bud ind på afholdelse af EJM i livredning i 2011.
 
Ydermere er det håbet, at Rescue Kid konceptet kan udgøre grundlaget for en voksende interesse for hele kystlivredningsområdet – et felt, der ligger Dansk Svømmeunion meget på sinde i tæt samarbejde med TrygFonden.
 
Det er hensigten, at pengepræmien fra DIF skal være med til at færdigudvikle projektet, uddanne trænere og støtte sociale aktiviteter for de aktive.
 
Eventuelle spørgsmål om Rescue Kid kan rettet til breddekonsulent Morten Hinnerup på mail moh@svoem.dk eller mobil 2916 0903.


 


Cookieindstillinger