0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Første DM-finale i vandpolo på lørdag

03-06-2009

Af: 21

Står det til Frem Odense, tager mesterskabsklubben et stort skridt på vej mod den 23. DM-titel i vandpolo, når svømmehallen på Syddansk Universitet i Odense, Campusvej 55, 5230 Odense, lørdag, den 6. juni lægger vand til det første DM-finaleopgør mellem Frem og holdet fra Slagelse Svømmeklub.
Frem har gennem en generation domineret dansk vandpolo. Lige nu er ikke færre end otte spillere på det landshold, som på grund af Moldovas afbud, skal repræsentere de rød-hvide farver ved B-EM, som til september spilles i Schweiz.
 
Frem Odense hentede sit første DM tilbage i 1970. Det næste mesterskab kom i 1987. Siden er det blevet til yderligere 20 danske titler. Lykkes det at få titel nummer 23 i hus, kan veteranen hos Frem og på landsholdet, Torben Harder, bryste sig af, at han har været med til at vinde de 22.

Slagelse Svømmeklub er kun i sin anden DM-finale. Den første fandt sted i 2007, hvor modstanderen ligeledes var Frem Odense. Det opgør vandt fynboerne 8-6.

Tilbage i 2007 kunne Slagelse notere sig for en sejr over Frem Odense i den indledende runde. I år har fynboerne vundet alle deres kampe i den indledende turnering.
Undervejs i Frem Odenses lange DM-sejrsrække har på skift Esbjerg, Kvik Kastrup, OSLF, USG og Slagelse forsøgt at vippe fynboerne af mesterskabspinden. Det er kun lykkedes for Kvik Kastrup.
DM-kampen den 6. juni følges op af et returopgør den 13. juni. Også den kamp spilles i universitetets svømmehal i Odense. Et eventuelt tredje finaleopgør spilles samme sted den efterfølgende dag - således søndag, den 14. juni.
 
DM-program
Lørdag, den 6. juni klokken 13.00: Slagelse - Frem Odense.
Lørdag, den 13. juni klokken 15.00: Frem Odense - Slagelse.
Søndag, den 14. juni klokken 17.15: Eventuelt tredje kamp om DM-guldet.
 
Trænere for de to hold er Lazlo Kacsor, Slagelse, som tidligere har været dansk landstræner og spillet for det ungarske landshold, og Mette Sørensen, Frem Odense, der selv har spillet som professionel i tyske Bochum. 

Kampen om bronze står mellem sidste års sølvvinder USG fra København og OSLF fra Odense. Bronzen afgøres i bedst af tre kampe. Disse kampe spilles ligeledes den 6., 13. og 14 juni. Kampen den 6. juni spilles i svømmehallen på Syddansk Universitet i Odense, mens det endnu er uvist, hvorvidt de øvrige kampe spilles i Odense eller i København.

For yderligere information kan leder af Dansk Svømmeunions vandpolosektion, Søren Dietz Elmstrøm, kontaktes på mobil: 3075 6768.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger