0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark med til B-EM på et afbud

29-05-2009
Hård træning venter forude for det danske herrelandshold i vandpolo, der nu får en ny chance som deltager ved B-EM.

Af: 21

Det danske herrelandshold i vandpolo skal nu alligevel deltage ved efterårets B-EM trods den ellers manglende kvalifikation til mesterskaberne tidligere på måneden. Dette kan det danske hold takke Moldavien for, som har besluttet at melde afbud til mesterskaberne.
Med én plads ledig, er Danmark således atter med i kampen.
 
Der ligger nu en stor og spændende opgave foran det danske landshold, som endelig får mulighed for at prøve kræfter med de bedste B-nationer.
B-EM er således stærkt besat med flere tidligere A-nationer. Deltagende lande bliver: Holland, Frankrig, Slovenien, Belarus, Ukraine, Storbritannien, Polen, Tyrkiet, Malta, Schweitz, Georgien og Danmark.

Lodtrækning til puljerne foretages i morgen, lørdag, den 30. maj. Her skal det blive interessant at se, hvilke nationer, Danmark skal møde.
 
Landstræner Claus Trasbo er nu travlt beskæftiget med at planlægge forberedelsen frem mod mesterskaberne samt få et overblik over bruttotruppen.
 
- Vi har nu fået en enestående chance for at være med ved B-EM, hvilket vi naturligvis skal udnytte optimalt. Og timingen må siges at være virkelig god. Vi kan stille med det absolut stærkeste danske herrelandshold siden slutningen af 90’erne, netop nu, så alle sejl skal sættes ind på at gøre det rigtig godt, når det går løs til september, udtaler landstræner Claus Trasbo, der dog indtil videre har svært ved at vurdere Danmarks chancer. - Meget afhænger lige nu af den pulje, som vi placeres i, men uanset hvad, er der ingen tvivl om, at vi bliver stillet over for hårde modstandere.
 
B-EM afholdes i Lugano, Schweitz, i perioden 5. – 13. september.

Sidste gang Danmark kvalificerede sig til B-EM var i 2004, hvor det blev til en 10. plads ud af 12 deltagende nationer. Til gengæld missede landsholdet de seneste B-mesterskaber i Manchester i 2007.
 
De seks bedste nationer ved B-EM skal siden spille kvalifikation om deltagelse ved A-EM.
 
Kontaktpersoner:
For yderligere information kan landstræner Claus Trasbo kontaktes på mobil: 2233 7049.
Leder af Dansk Svømmeunions vandpolosektion, Søren Dietz Elmstrøm, kan kontaktes på mobil: 3075 6768. 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger