0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

100.000 kroner fra Tuborgfondet til Dansk Svømmeunions World Cup i 10 kilometer åbent vand-svømning

15-05-2009

Af: 21

Tuborgfondet har i dag, fredag, uddelt penge til en række specialforbund, der tidligere på året har henvendt sig hos fondet med henblik på økonomisk støtte til gennemførelse af særlige arrangementer i løbet af Sportsåret 2009.
 
Blandt de ansøgere, som har været så heldige at modtage støtte fra Tuborgfondet er også Dansk Svømmeunion, som i dag er blevet tildelt 100.000 kroner til brug i forbindelse med afholdelse af et FINA 10 kilometer Marathon World Cup i åbent vand-svømning, som finder sted lørdag, den 29. august i kanalerne rundt om Christiansborg (FINA: det internationale svømmeforbund).

Historisk stævne på dansk grund
Det er første gang i Dansk Svømmeunions 102 årige historie, at FINA har tildelt Danmark værtskabet for en officiel FINA-begivenhed, hvilket vækker begejstring i Dansk Svømmeunion, der således her bidrager med en markant og meget prestigefyldt svømmebegivenhed som led i Sportsåret 2009. En sådan begivenhed er dog også særdeles ressourcekrævende at løfte, hvorfor det er en stor glæde, at Tuborgfondet har besluttet at støtte arrangementet med 100.000 kroner.

- Vi er meget stolte over at være blevet udpeget af FINA til at stå for noget så fornemt som et World Cup i åbent vand. Samtidig er det noget, som vi føler passer rigtig godt ind i vores åbent vand-satsning generelt i disse år, udtaler Dansk Svømmeunions klubchef, Morten Kjær, og fortsætter: - Vi ved, at vi har den erfaring, der skal til, for at kunne planlægge og afholde et FINA World Cup i åbent vand, men vi ved også, at vi ikke ville kunne løfte en så stor event uden økonomisk støtte udefra. I den forbindelse er det en stor glæde for Dansk Svømmeunion at have modtaget et så flot beløb af Tuborgfondet, der specifikt skal bruges til at give arrangementet et særligt dansk islæt.

En olympisk disciplin
Med introduktionen af netop denne distance på det olympiske program i 2008 er der tale om en svømmedisciplin, der i de senere år har udviklet sig med hastige skridt. Det forventes således, at der ved begivenheden i København, lørdag, den 29. august, vil være deltagelse af svømmere fra 20 - 30 nationer – heriblandt også en lille håndfuld danske svømmere.

To store svømmebegivenheder på samme dag
Ruten, der skal svømmes, er identisk med ruten for en anden af Dansk Svømmeunions store åbent vand-aktiviteter, Christiansborg Rundt, som er målrettet motionister. Ruten omkring Christiansborg er præcis to kilometer. Deltagerne ved World Cup svømmer derfor turen rundt om Christiansborg fem gange før de er i mål.
 
FINA 10 kilometer Marathon World Cup og Christiansborg Rundt afholdes samme dag, lørdag, den 29. august.
Mens elitesvømmerne kæmper i kanalerne om formiddagen på den lange distance, bliver motionssvømmerne sendt af sted klokken 12.00 på den mindre distance. Således bliver der masser af skumsprøjt i de københavnske kanaler den sidste lørdag i august 2009.

Formand og åbent vand-svømmer tilstede ved Tuborgfondets uddeling
Tuborgfondets uddeling fandt sted på Tuborgs skib Madonna. Til at tage imod checken fra Dansk Svømmeunion var formand Kaj Aagaard og dansk åbent vand-svømnings ambassadør, svømmeren Jacob Carstensen.
 
FINA 10 kilometer Marathon World Cup støttes ligeledes af organisationerne Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.   
 
Kontaktperson:
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions klubchef, Morten Kjær, kontaktes på telefon: 4439 4454 / mobil: 2170 4405.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger