0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmernes elitecenter rykker til København

13-05-2009

Af: 21

Nyhed fra Team Danmark, Dansk Svømmeunion og Københavns Kommune – 13. maj.

Lotte Friis, Jon Rud, Micha Østergaard, Mads Glæsner og de andre danske top-svømmere får efter sommerferien nye rammer for deres daglige træning på elitecentret. Landets bedste svømmere skal fremover træne i det splinternye Bellahøj Svømmestadion, som Københavns Kommune har bygget for omkring 225 millioner kroner.

Jon Rud, OL-deltager og én af de svømmere, der skal til VM senere på året, er glad for de nye rammer: - Vi får klart bedre træningsfaciliteter og nemmere adgang til uddannelsesstederne. Det styrker uden tvivl mulighederne for at fastholde ”ældre” landsholdssvømmere, og derved også vores chancer for at forsætte udviklingen på højt internationalt niveau, siger Jon Rud.

Elitechef i Dansk Svømmeunion, Lars Sørensen, ser også frem til at indtage det nye langbane-bassin: - Vi kommer til at træne i, hvad der bliver Danmarks bedste langbanesvømmehal, og vi får rammer, der kan matche den internationale målestok. Det giver gode muligheder for at fortsætte den positive sportslige udvikling, vi er inde i, siger Lars Sørensen og fortsætter: - Flytningen til de nye, større og mere fleksible rammer gør også, at vi nu starter projekt - Verdensklasse talentudvikling - som skal sikre, at dansk svømning også fremover har atleter på højt internationalt niveau.

Kultur- og fritidsborgmester i København, Pia Allerslev (V), er begejstret for, at København fremover lægger bassin til de bedste danske svømmere: - Jeg byder elitesvømmerne hjertelig velkommen. Det er en del af meningen med vores satsning på bedre idrætsfaciliteter, at vi samtidig forbedrer mulighederne for at trække større internationale sportsbegivenheder til byen. Netop det sidste vil det nye Bellahøj Svømmestadion og topsvømmernes indtog kunne være med til at sikre, siger Pia Allerslev.

Team Danmarks direktør, Michael Andersen, håber, at de nye daglige træningsbetingelser kan forstærke den meget positive udvikling, som Danmarks bedste svømmere har haft i de seneste år: - Vi har i dag en bred trup omkring landsholdet og både Lotte Friis, Jeanette Ottesen, Julie Hjorth-Hansen – men også en række andre svømmere - har leveret flotte resultater i den absolutte verdenstop, og det håber jeg fortsætter i de kommende år. Det nye elitecenter i København giver i hvert fald både bedre daglige træningsvilkår, og samtidig sikrer det, at svømmerne nemmere kan få studier og to gange daglig træning til at gå hånd i hånd, siger Michael Andersen.

De nye træningsmuligheder i København bliver taget i brug fra den 1. september, når svømmerne vender retur efter et forhåbentligt veloverstået langbane-VM i Rom, der løber af stablen fra den 26. juli til den 2. august.

Svømmernes daglige træning foregår i øjeblikket i Farum, hvor elitecenteret de sidste otte år har haft hjemsted. Dermed har Furesø Kommune været med til at skabe rammerne for en succes i dansk eliteidræt, hvor dansk svømning har gennemgået en markant international udvikling i bassinerne i Farum Svømmehal.

Yderligere oplysninger:
Lars Sørensen, elitechef, Dansk Svømmeunion, tlf: 2920 6160.
Pia Allerslev, kultur- og fritidsborgborgmester, ved pressechef Erik Bjørn Møller, tlf: 5152 3855.
Michael Andersen, direktør, Team Danmark, tlf: 5126 6062. 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger