0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rekordstort antal deltagere ved weekendens Nordiske Mesterskaber og Copenhagen Open

12-05-2009
Synkrosvømmere fra ialt seks nationer deltager, når det går løs ved NM og Copenhagen Open i Øbro Svømmehal den kommende weekend.

Af: 21

Tiden nærmer sig med hastige skridt det største synkrostævne i flere år på dansk grund. Således bliver der den kommende weekend afholdt såvel Nordiske Mesterskaber som Copenhagen Open i synkrosvømning i Øbro Svømmehal, Gunnar Nu Hansens Plads, København Ø.

 
Arkivfoto.

Solidt internationalt præg 
Copenhagen Open får et solidt internationalt præg, idet der her vil være deltagelse af synkrosvømmere fra Kroatien, Ungarn, Finland, Norge, Sverige og Danmark. For en kort stund tegnede det også til, at stævnet ville få deltagelse af 14 synkrosvømmere fra Mexico. Dette satte den omtalte Influenza A imidlertid en brat stopper for, da deltagerne derfor ikke havde optimale træningsbetingelser frem mod afrejsen. De besluttede derfor at melde afbud til stævnet.

Hård konkurrence om topplaceringerne
Copenhagen Open ventes at blive rigtig spændende i år med deltagere fra 12 klubber fordelt på seks forskellige nationer. De danske svømmere plejer at være godt med, men der er ingen tvivl om, at de står overfor nogle hårde konkurrenter i år. Det bliver især interessant at se, hvad Ungarn og Kroatien har at byde på. Som noget nyt er der i år også deltagelse fra Norge, som stiller op i både solo, duet og hold-konkurrencen. 

Forventninger til det danske juniorlandshold ved Nordiske Mesterskaber 
Nordiske Mesterskaber er inddelt i henholdsvis junior- og seniorkonkurrencer.
På juniorfronten er det især det danske juniorlandshold, vi kan forvente, vil levere gode resultater.

Mor og datter stiller op i dansk duet
I seniorkonkurrencen er de danske deltagere blevet udtaget ved DM tidligere på året. Der er dog enkelte undtagelser; i solo har Sidsel Homann fra Silkeborg svømmeklub fået tilladelse til at stille op, da hun var forhindret i at svømme til DM. 
I kombineret hold er det pigerne fra GI40Hermes, der repræsenterer Danmark, og de har tidligere vundet guld ved Finnish Open Championships og sølv ved de Nordiske Mesterskaber. Det bliver således spændende at se, hvad holdet kan præstere i år. 
Ved DM blev udtaget to duetter: Sanne Kristensen og Ann-Marie Malby fra GI40Hermes samt Sofie og Lene Brink Magnussen fra OSLF. Sofie og Lene er mor/datter, og det er første sæson, vi ser dem svømme sammen. Indtil videre ser det lovende ud for duetten fra Odense. 
 
Alt i alt bliver der tale om et samlet synkrostævne af en kaliber, Danmark ikke har set mage i mange år.

Det bliver uden tvivl både spændende og underholdende at følge de danske deltageres indsats og markering på det internationale landkort indenfor synkrosvømning den kommende weekend, når det går løs på hjemmebane i den smukke Øbro Svømmehal.
 
Alle er velkomne til at kigge forbi og se de på en gang krævende og smukke fremførelser. Der er gratis adgang.

Program for weekendens stævner her.
Vær opmærksom på, at der ikke i programmet skelnes mellem Nordiske Mesterskaber og Copenhagen Open. Deltagere, som stiller op i begge konkurrencer, skal kun gennemføre en disciplin én gang. Denne vil da være gældende for begge konkurrencer.
 
Deltagerliste kan downloades her.

For yderligere information kan Ann-Marie Malby, medlem af Dansk Svømmeunions synkrosektion, kontaktes på mobil: 2068 1250.

Det er Dansk Svømmeunion i samarbejde med GI40Hermes, der står for weekendens stævne.   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Informationsmedarbejder

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger