0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarks Idræts-Forbunds ærestegn overrakt i forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling

25-04-2009
I forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag, den 25. april, blev Søren Korbo overrakt Danmarks Idræts-Forbunds (DIFs) ærestegn.

Af: 21

Det var DIFs formand, Niels Nygaard, som forestod overrækkelsen af ærestegnet. I sin tale til Søren Korbo fremhævede formanden nogle af de mange bedrifter, Søren Korbo har præsteret inden for og på vegne af dansk svømning.

Søren Korbo har hele sit liv været engageret i svømning, og han er stadig aktiv som frivillig leder i Dansk Svømmeunion.
 
Søren svømmede selv som dreng i Hermes fra 1953 til 1971 og blev dansk mester gentagende gange, ligesom han også blev landsholdssvømmer. I perioden 1967 til 1987 fungerede Søren som svømmeleder i Hermes. Derefter som svømmeleder i Frederiksberg Idræts Union fra 1970 til 1986. Også i DUKA Svøm har Søren Korbo været engageret både som amtskredsleder og som medlem af forretningsudvalget.
 
Efter at være svømmeleder i Dansk Svømme-Forbund/Dansk Svømme og Livrednings Forbund (senere Dansk Svømmeunion) i perioden 1971 – 1981, blev Søren også medlem af FU og dermed medlem af bestyrelsen i perioden 1985 – 2002.
 
Søren repræsenterer stadig dansk svømning i både det europæiske LEN (formand) og det internationale svømmeforbund FINA (sekretær) i de prestigefyldte svømmekomitéer.
Søren er dansk svømnings ”udenrigsminister” samt ambassadør på de internationale bonede gulve og rådgiver Dansk Svømmeunion i alle internationale spørgsmål.
 
Som dommer har Søren opnået en særdeles fornem international karriere. Søren Korbo har siden 1996 været formand for det europæiske svømmeforbunds LENs svømmekomité, en post, som Søren overtog efter at have været sekretær i en årrække.
Søren Korbo bestrider alle funktioner ved de store internationale mesterskaber og har eksempelvis fungeret som øverste chef ved både OL i Sydney, OL i Athen og senest ved OL i Beijing.

Oven på Niels Nygaards tale blev en glad og beæret Søren Korbo overrakt DIFs ærestegn under stor applaus fra generalforsamlingen.


Søren Korbo (th.) sammen med DIFs formand, Niels
Nygaard, oven på overrækkelsen af DIFs ærestegn.

Dansk Svømmeunion ønsker Søren Korbo hjertelig tillykke med DIFs ærestegn og vil også her benytte lejligheden til at takke for en meget stor og flot indsats for dansk svømning.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger