0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Engagerede frivillige, svømmere med flere hyldet på Dansk Svømmeunions generalforsamling

25-04-2009
På Dansk Svømmeunions generalforsamling i dag, lørdag, den 25. april, er fire nyindstiftede priser blevet overrakt til en række personer, der, på hver sin vis, har gjort en særlig forskel for dansk svømning.

Af: 21

Årets åbent vand-pris 2009 til Ann Sophie Lønnberg, Peter Schultz og Bo Steenhus
Årets åbent vand-pris gik til de tre USG-svømmere Ann Sophie Lønnberg, Peter Schultz og Bo Steenhus i anledning af deres imponerende bedrift i september 2007. Her lykkedes det for de tre svømmere at krydse Den Engelske Kanal – en strækning på 34 kilometer.
De tre svømmere har haft udfordringen som et fælles projekt, og har således støttet hinanden i den lange forberedelsesperiode frem til selve begivenheden, som tog sit udgangspunkt i engelske Dover og med mål i franske Calais. De tre svømmere tilbagelagde den lange seje strækning i følgende flotte tider: 11 timer 53 minutter (Bo), 12 timer 31 minutter (Ann) og 12 timer 46 minutter (Peter).
Læs meget mere om projektet på www.englishchannel.dk
 
Det var Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, der stod for overrækkelsen af Årets åbent vand-pris.
Bo Steenhus var desværre den eneste, af de tre svømmere, der kunne være tilstede på generalforsamlingen. Han modtog prisen på vegne af alle tre og takkede for den flotte anerkendelse.


Bo Steenhus (tv.) modtager blomster af Dansk Svømmeunions
formand, Kaj Aagaard.

Årets masterspris 2009 til Alex Nielsen, Lyngby Masters
Årets masterspris 2009 blev overrakt af bestyrelsesmedlem Danielle Keller til Alex Nielsen, som er tilknyttet Lyngby Masters – ikke som svømmer, men derimod som engageret praktiker på alle tænkelige områder.
Om Alex lød det blandt andet i talen, at der her er tale om en person, der igennem en årrække har ydet en værdifuld indsats for dansk masterssvømning. Han har gjort et stort arbejde for, at de danske masterssvømmere kan konkurrere under de bedst tænkelige forhold, når svømmerne er ude til internationale mesterskaber.
Alex Nielsen har siden 2004 været fast holdleder for de danske masterssvømmere ved de internationale mesterskaber.
Der er tale om en person, der, sammen med svømmesektionens mastersudvalg, udgør en af de drivende kræfter i planlægningen af de fælles ture til internationale mesterskaber, udover også at fungere som holdleder og problemløser på turene.
En glad Alex Nielsen modtog prisen oven på den smukke tale.


Alex Nielsen på Dansk Svømmeunions generalforsamling
i selskab med bestyrelsesmedlem, Danielle Keller.
 
Årets synkropris 2009 til Hobro Svømmeklubs synkroafdeling
Herefter blev Årets synkropris 2009 overrakt Hobro Svømmeklubs synkroafdeling ved synkroafdelingens formand, Lisbeth Brødsgaard, og træner Berit Langfeldt.
Synkroafdelingen har gennemgået en imponerende udvikling gennem de senere år.
Fra at udgøre en meget lille og ubetydelig afdeling er synkrosporten i Hobro Svømmeklub vokset betydeligt. Således har afdelingen i dag 27 synkrosvømmere og 10 minisynkrosvømmere på vej. Blandt medlemmerne er der tre landsholdsjuniorsvømmere. Takket været års målrettet arbejdsindsats og et stort engagement kan klubbens synkroafdeling i dag skilte af at være blandt landets førende synkroklubber.
 
Til at overrække denne pris stod bestyrelsesmedlem Danielle Keller klar.
Synkroafdelingens to repræsentanter takkede for de smukke ord og tog stolte imod prisen.


Danielle Keller, Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem,
sammen med Lisbeth Brødsgaard og Berit Langfeldt, begge
fra Hobro Svømmeklubs synkroafdeling.

Årets vandpolopris 2009 til Kent Sørensen, leder af vandpolosektionen
Årets vandpolopris 2009 stod formand Kaj Aagaard for at overrække.
Prisen gik her posthumt til leder af Dansk Svømmeunions vandpolosektion, Kent Sørensen, der afgik ved døden i november måned.

Om Kent Sørensens flotte indsats for dansk vandpolo lød det blandt andet fra formanden: - Kent var et naturtalent i vandpolo. Han kunne alt med en bold. Han var en dygtig spiller. Han var også senere en dygtig og engageret træner, ligesom han var en meget kompetent og myndig dommer, der var respekteret af såvel kolleger som spillere.
Kent drev det vidt som dommer – både her hjemme og i international sammenhæng.
Hans store engagement på alle fronter førte ham videre i ledergerningen.
Som sektionsformand har Kent udvist stort overblik og kæmpet hårdt for at placere vandpolosporten fremme i det samlede idrætsbillede. Det var både indenfor landets grænser men så absolut også på de bonede gulve i LEN – Det europæiske Svømmeforbund.
Kent gjorde en stor forskel for vores kære vandpolosport, og vi ønsker i dag at hædre ham posthumt som tak for og anerkendelse af den uvurderlige indsats, han præsterede.
 
Oven på en meget rørende tale blev Årets vandpolopris 2009 overrakt til Kent Sørensens efterladte forlovede, Jette Rosenskjold, der var tilstede på generalforsamlingen sammen med datteren Malika. 
Jette Rosenskjold modtog prisen under stor applaus fra hele generalforsamlingen.

Efterfølgende gik Jette Rosenskjold på talerstolen og takkede Dansk Svømmeunion for prisen, som hun udtrykte stor glæde over at modtage.


Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard, sammen
med Jette Rosenskjold og datteren Malika.

Med ovennævnte priser fulgte en smuk Karen Blixen glasvase med inskription, blomster og diplomer.
 
I morgen, søndag, bliver henholdsvis Årets svømmepris samt Årets udspringspris overrakt i forbindelse med de respektive områdemøder.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger