0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Handicap-svømning: Stor dansk sportslig succes ved Danish Open i svømning

09-03-2009

Af: 21

Søndag, den 8. marts 2009 midt på eftermiddagen blev dørene til Svømmestadion Danmark i Esbjerg så igen lukket efter afholdelsen af den sjette udgave af Danish Open i svømning for svømmere med et handicap. Stævnet blev i år afholdt for sjette gang i træk i Esbjerg og har for længst fået status som det største svømmestævne i Norden for svømmere med et handicap.
 
Inden dørene lukkede havde godt 150 handicappede elitesvømmere fra hele europa dystet i det 50 meter lange konkurrencebassin på Svømmestadion Danmark. Dansk Handicap Idræts-Forbunds Svømmesektion og Swim Team Esbjerg havde stået som arrangører af stævnet og mere end 100 ledere, officials og hjælpere havde gjort deres ypperste for at Danish Open skulle blive en succes.
 
Set med danske briller blev stævnet en kæmpe sportslig succes. Danish Open fungerede i år som første mulighed for kvalifikation til Europamesterskaberne (EM) i Reykjavik i oktober 2009, og ganske overraskende lykkedes det samtlige 7 svømmere på det danske Bruttolandshold at klare kravtiderne til EM – vel at mærke kravtider der i flere tilfælde krævede store personlige forbedringer af svømmerne.
Efter weekendens stævne er følgende 7 danske svømmere klar til EM i oktober:

  • Cecilie Kristiansen (Ringsted Handicap Idræts Forening)
  • Christian Thomsen (Swim Team Esbjerg)
  • Jonas Larsen (Swim Team Taastrup)
  • Karina Lauridsen (Swim Team Esbjerg)
  • Kasper Zysek (Swim Team Esbjerg)
  • Lasse Winther Andersen (Holbæk Svømmeklub)
  • Maria Lassen (Ringsted Handicap Idræts Forening)

De fine forhold på Svømmestadion Danmark i Esbjerg gav optimale betingelser for konkurrencernes afvikling, og resultatet blev da også i øjenfaldende. Der blev sat et hav af nationale rekorder og i stævnets sidste afsnit satte Kirsten Bruhn fra Tyskland også verdensrekord i 50 meter brystsvømning.
 
Lørdag aften og søndag eftermiddag afholdtes de såkaldte Multi Disability finaler, hvor alle svømmer imod hinanden på tværs af handicapklasserne. En meget intens finaleform, hvor svømmerne svømmer imod verdensrekorden i deres respektive klasser og hvor vinderen findes som den der kommer tættest på verdensrekorden.
 
Flere danske svømmere kvalificerede sig til Multi Disability finalerne og enkelte opnåede også podieplaceringer. Christian Thomsen (Swim Team Esbjerg) besatte 2. pladsen i herrernes finale i både 50 og 100 meter fri svømning, mens Karina Lauridsen (Swim Team Esbjerg) opnåede 2. pladsen i 50 meter rygsvømning og 3. pladsen i 100 meter rygsvømning for damer. Cecilie Kristiansen (Ringsted Handicap Idræts Forening) svømmede sig til 2, pladsen i 50 meter brystsvømning, mens Keith Mortensen (IH Aalborg) placerede sig på 3. pladsen i 50 meter butterfly.
 
I forbindelse med Danish Open blev der også afholdt Forbundsmesterskaber, der er en konkurrence udelukkende for de danske svømmere. Medaljeslugeren i disse konkurrencer blev igen i 2009 Keith Mortensen (IH Aalborg) med hele 8 forbundsmesterskaber. Lige i hælene på Keith kom Amalie Vinther (Thisted Svømmeklub) og Thomas O. Nielsen (Skive Handicap Idræts Forening) med 7 forbundsmesterskaber. Også Nadja Joy Tønnesen (Haslev Svømmeklub) gjorde opmærksom på sig selv med 6 guldmedaljer i konkurrencen for de danske svømmere.
 
Stævnets meget høje kvalitet gav de danske svømmere en fremragende mulighed for at få den internationale stævneerfaring, der er helt afgørende for en fremtidig international svømmekarriere.
 
Arrangørerne modtog mange roser og positive tilkendegivelser for de fine rammer på Svømmestadion Danmark i Esbjerg og for selve afviklingen af stævnet. Arrangementet har således været med til at præsentere handicapidrætten på fornemmeste vis, samt at sætte både Danmark og Esbjerg på verdenskortet.

Læs mere på DHIF Svømnings hjemmeside: http://www.swim.dhif.dk/ - se under ”Danish Open”
 
For yderligere information kan DHIF Svømnings cheflandstræner, Thomas Stub, kontaktes på telefon: 7513 0450 / mobil: 2062 1350. E-Mail: stub@swim.dk


 


Cookieindstillinger