0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Det største Danske Masters Mesterskab nogensinde den kommende weekend

04-03-2009

Af: 21

Når det går løs ved de Danske Open Masters på kortbane 2009 den kommende weekend, bliver der tale om det største Danske Masters nogensinde. Således vil der være mere end 950 starter over de to travle og spændende dage i Ringsted Svømmehal.

Ved mesterskaberne er der god international deltagelse med svømmeklubber fra Norge, Sverige, Tyskland og Letland. Ialt 12 udenlandske klubber er repræsenteret ved stævnet.

Med blandt de mange konkurrenter er en række store kendte profiler, heriblandt Jacob Carstensen, West Swim Esbjerg, som sidste år satte verdensrekord som masterssvømmer i disciplinen 200 m fri svømning for gruppe B (30-34 år) i tiden 1.48,40. 
Jacob Carstensen har repræsenteret Danmark ved tre Olympiske Lege i træk fra 1996 og blev i 1997 verdensmester på kortbane i 400 m fri.

En anden deltager af høj klasse er Mark Vogel, som er indehaver af den europæiske rekord i 200 m rygcrawl for herrer 35-39 år.

Stævnets ældste svømmer er Lis Knutzon fra Lyngby. Lis bliver i år 89 år gammel og er indehaver af et meget stort antal danske og nordiske rekorder.

Med til mesterskaberne er foruden "rigtige" masterssvømmere - hvilket vil sige svømmere, der er fyldt 25 år - også præ-masterssvømmere, som er svømmere i alderen 20 - 25 år. Således har mange af deltagerne i de seneste år dyrket svømning på allerhøjeste plan, hvilket uden tvivl vil fremgå af weekendens præstationer. 

Danske Open Masters på kortbane 2009 afholdes af Dansk Svømmeunion i samarbejde med Ringsted Svømmeklub. Mesterskaberne finder sted i Ringsted Svømmehal, Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted.

Mesterskaberne afholdes over tre afsnit:
1. afsnit: lørdag, den 7. marts, klokken 11.00.
2. afsnit: lørdag, den 7. marts, klokken 15.00.
3. afsnit: søndag, den 8. marts, klokken 10.00.  

Tilskuere har fri entre til stævnet både lørdag og søndag.

For yderligere information om weekendens mesterskaber kan Ken Andersen, Mastersudvalget, kontaktes på
mobil: 2078 1525.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion