0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Handicap-svømning: Stort internationalt svømmestævne i Esbjerg

02-03-2009

Af: 21

I weekenden den 6. - 8. marts 2009 afholdes Danish Open i Svømning for svømmere med et handicap på Svømmestadion Danmark i Esbjerg. Stævnet afvikles i et samarbejde mellem Swim Team Esbjerg og Dansk Handicap Idræts-Forbunds Svømmesektion. I stævnet deltager 150 handicappede elitesvømmere og mere end 80 ledere og trænere fra hele Europa.
 
Arrangementet er i år ganske kraftigt ramt af den internationale økonomiske tilbagegang og deltagerantallet er i år væsentligt lavere end tidligere efter en lang række afbud fra særligt østeuropæiske nationer, der plejer at være fast inventar til Danish Open.
 
Af deltagende nationer kan i år nævnes Estland, Finland, Holland, Norge, Storbritannien og Tyskland.
 
Stævnet afvikles på følgende tidspunkter:
Fredag, den 6. marts: start kl. 18.00, slut kl. 21.00.
Lørdag, den 7. marts: start kl. 09.30, finaler kl. 17.30, slut kl. 18.15.
Søndag, den 8. marts: start kl. 09.30, finaler kl. 14.00, slut kl. 14.45.
 
Lørdag aften og søndag eftermiddag svømmes der finaler i udvalgte discipliner, hvor der konkurreres på tværs af klasserne og hvor vinderen er den der procentvis kommer tættest på, eller under verdensrekorden i den enkelte klasse. Denne form for finaler er med til at skærpe konkurrencen og intensiteten er i højsædet.
 
Det er sjette gang, at der afholdes et så stort internationalt stævne for svømmere med handicap i Danmark, og arrangementet er med til at præsentere handicapidrætten på fornemmeste vis.
 
For de danske svømmere er der kvalifikation til de europæiske mesterskaber på spil. EM afvikles i Reykjavik i slutningen af oktober 2009 og Danish Open er den første gode mulighed for kvalifikation. Med de paralympiske guldvinder, Karina Lauridsen fra Swim Team Esbjerg i spidsen forventes flere danske svømmere i weekenden at klare kvalifikationskravene til EM.
 
Det bliver således spændende at følge de bedste danske svømmere i den tætte konkurrence ved Danish Open.

For yderligere information kan DHIF´s presseansvarlige, Thomas Stub, kontaktes på mobil: 2062 1350. E-mail: stub@swim.dk


 


Cookieindstillinger