0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen
Nørresundby Idrætscenter
30
Januar
2021
Andet
Dialogmøde i Dansk Svømmeunion
Online (ZOOM)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

30
Januar
2021
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager OM4 21-3580
Esbjerg Bakkeskolen - Festlokalet (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)
6
Februar
2021
Træner/instruktør
Svømningens Grunduddannelse ISG21-3429
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

AquaChamp Sølv Cup

23-02-2009

16 svømmere fra Bjerre Herreds Svømmeklub var i går testpiloter på Dansk Svømmeunions nyeste koncept – AquaChamp Sølv Cup. Stævnet var en stor succes og både Bjerre Herreds Svømmeklub og Dansk Svømmeunion er umådelig tilfredse med gårdagens arrangement.

Af: 114

Målet med det nye stævnekoncept er at lave et stævne, hvor børn morer sig med de mange færdigheder som svømningen består af fra både livredning, synkronsvømning, vandpolo, udspring samt svømning (i traditionel forstand).
 
Svømmeunionens motto er ”Svøm – leg og vind”. Og det er i høj grad dette, der har inspireret til det nye stævnekoncept. Vi ønsker i svømmeunionen at lege svømmefærdighederne ind i børnene, og det er i særdeleshed lykkes i dette nye storstilede koncept, som også består af et helt nyt og tidssvarende mærkesystem som lanceres i disse dage.  
 
Stævnet i går var 2-delt med mere traditionelle svømmediscipliner i første halvdel. Her opnåede alle 16 svømmere fra Bjerre Herreds Svømmeklub mange fine nåletider i disciplinerne som 100 m. fri, 100 m. medley, 200 m bryst samt 200 m. fri.
 
Præmierne var her flotte talent-, flipper-, bronze- og bronze med sløjfe nåle samt diplomer.
Vi ønsker hermed at få svømmerne til at dyste mod sig selv og sine egne tider i stedet for mod kammeraterne. Samtlige 16 svømmere var ovenud glade for de flotte nåle som bl.a. kan bruges som vedhæng i en halskæde.  
 
I stævnets anden halvdel blev banetove og vendeflag taget ned og herefter afprøvede svømmerne deres færdigheder i 30 nye og anderledes færdigheder fra livredning, synkronsvømning, vandpolo, udspring og svømning.
 
Eksempler på de færdigheder som børnene og de unge mennesker blev udfordret i er, at kaste med en redningskrans og trække en person i land samt bjærge en person 25 m. (livredning), at udføre en tub og en delfin (synkronsvømning), at svømme 10 m. sprint, modtage en bold og skyde på mål (vandpolo), at udføre en isander dråbe (udspring) samt at svømme en bane fedtmulecrawl (svømning).


 

Børnene og de unge mennesker udtalte efter stævnet, at hele stævnet havde været super sjovt og spændende og især anden halvdel blev ros rigtig meget.
 
Svømmerne fik efterfølgende overrakt rigtig mange af de helt nye og flotte mærker og diplomer som bevis på deres evner i vand. Og alle opnåede det ypperste ved dette stævne – nemlig AquaChamp Sølvmærket.
 
Forældrene roste også stævnet meget og fremhævede, at det var rigtigt godt med det legende element og at deres børn havde haft en rigtig sjov dag, hvor der ikke fandtes en vinder, men at alle blev udfordret på forskellige niveauer og vandt over sig selv. Et dejligt nyt pust i svømningens verden.   
 
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for hjælpen til alle de forældre, ledere, trænere og svømmere i Bjerre Herreds Svømmeklub samt de frivillige i Dansk Svømmeunion, der havde valgt at bruge søndagen på at gøre vores nye stævnekoncept bedre.
 
Jeg kan som afsluttende bemærkning fortælle, at hele konceptet består af 3 stævner: AquaChamp Bronze Cup, AquaChamp Sølv Cup og AquaChamp Guld Cup, således at der findes et stævne til samtlige børn uanset alder og niveau i svømmeklubberne.