0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AquaChamp Sølv Cup

23-02-2009

16 svømmere fra Bjerre Herreds Svømmeklub var i går testpiloter på Dansk Svømmeunions nyeste koncept – AquaChamp Sølv Cup. Stævnet var en stor succes og både Bjerre Herreds Svømmeklub og Dansk Svømmeunion er umådelig tilfredse med gårdagens arrangement.

Af: 114

Målet med det nye stævnekoncept er at lave et stævne, hvor børn morer sig med de mange færdigheder som svømningen består af fra både livredning, synkronsvømning, vandpolo, udspring samt svømning (i traditionel forstand).
 
Svømmeunionens motto er ”Svøm – leg og vind”. Og det er i høj grad dette, der har inspireret til det nye stævnekoncept. Vi ønsker i svømmeunionen at lege svømmefærdighederne ind i børnene, og det er i særdeleshed lykkes i dette nye storstilede koncept, som også består af et helt nyt og tidssvarende mærkesystem som lanceres i disse dage.  
 
Stævnet i går var 2-delt med mere traditionelle svømmediscipliner i første halvdel. Her opnåede alle 16 svømmere fra Bjerre Herreds Svømmeklub mange fine nåletider i disciplinerne som 100 m. fri, 100 m. medley, 200 m bryst samt 200 m. fri.
 
Præmierne var her flotte talent-, flipper-, bronze- og bronze med sløjfe nåle samt diplomer.
Vi ønsker hermed at få svømmerne til at dyste mod sig selv og sine egne tider i stedet for mod kammeraterne. Samtlige 16 svømmere var ovenud glade for de flotte nåle som bl.a. kan bruges som vedhæng i en halskæde.  
 
I stævnets anden halvdel blev banetove og vendeflag taget ned og herefter afprøvede svømmerne deres færdigheder i 30 nye og anderledes færdigheder fra livredning, synkronsvømning, vandpolo, udspring og svømning.
 
Eksempler på de færdigheder som børnene og de unge mennesker blev udfordret i er, at kaste med en redningskrans og trække en person i land samt bjærge en person 25 m. (livredning), at udføre en tub og en delfin (synkronsvømning), at svømme 10 m. sprint, modtage en bold og skyde på mål (vandpolo), at udføre en isander dråbe (udspring) samt at svømme en bane fedtmulecrawl (svømning).


 

Børnene og de unge mennesker udtalte efter stævnet, at hele stævnet havde været super sjovt og spændende og især anden halvdel blev ros rigtig meget.
 
Svømmerne fik efterfølgende overrakt rigtig mange af de helt nye og flotte mærker og diplomer som bevis på deres evner i vand. Og alle opnåede det ypperste ved dette stævne – nemlig AquaChamp Sølvmærket.
 
Forældrene roste også stævnet meget og fremhævede, at det var rigtigt godt med det legende element og at deres børn havde haft en rigtig sjov dag, hvor der ikke fandtes en vinder, men at alle blev udfordret på forskellige niveauer og vandt over sig selv. Et dejligt nyt pust i svømningens verden.   
 
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for hjælpen til alle de forældre, ledere, trænere og svømmere i Bjerre Herreds Svømmeklub samt de frivillige i Dansk Svømmeunion, der havde valgt at bruge søndagen på at gøre vores nye stævnekoncept bedre.
 
Jeg kan som afsluttende bemærkning fortælle, at hele konceptet består af 3 stævner: AquaChamp Bronze Cup, AquaChamp Sølv Cup og AquaChamp Guld Cup, således at der findes et stævne til samtlige børn uanset alder og niveau i svømmeklubberne.


 


Cookieindstillinger