0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mindeord - Paul Johansen

13-02-2009
Fredag, den 6. februar døde Dansk Svømmeunions æresmedlem, Paul Johansen, i en alder af 77 år. Læs her formand Kaj Aagaards mindeord om en af dansk svømnings store ildsjæle.

Af: 21

Med Paul Johansens død tager Dansk Svømmeunion afsked med en af svømmesportens store personligheder.

Paul var her, der og alle vegne i sine mange år i svømningens tjeneste. Det var som leder, og det var som dommer. Blandt Pauls store interesseområder var blandt andet udviklingen af officialslinjen og hele dommersystemet. Her var Paul en stor ildsjæl.

Paul bestred i hele sin lange karriere mange funktioner – ofte flere funktioner samtidig, og han var konstant optaget af at organisationen var på plads og at alt gik ordentligt til. Sådan husker jeg ham, både da jeg var aktiv, men også senere som træner og leder. Alle kendte Paul. Lederne på ”de bonede gulve”, trænerne og de aktive. Paul var en synlig leder, meget arbejdsom og vældig optaget af at udvikle svømmesporten.
 
Paul flyttede med sin kone Elly Johansen til Albertslund i 1965. Det var i de år Albertslund udviklede sig som by. Fra slutningen af 60’erne var Paul med til at etablere konkurrencesvømning i Albertslund IF’s svømmeafdeling. Majoren stod selv for gymnastik og styrketræning, da vandtiden var ret sparsom de første par år. Han var medlem af AIF’s svømmeudvalg og var meget ofte stævneleder og dommer. I disse år var der en fantastisk pionérånd  i Albertslund Svømning. I 70’erne havde klubben arbejdet sig frem som en af landets stærkeste svømmeklubber med udvikling af det ene kuld af talentfulde svømmere efter det andet. Paul var en stor del af dette og således familien. Alle tre børn var aktive konkurrencesvømmere i AIF. Den mellemste, Dan Ole Johansen, nåede at blive dansk junior- og seniormester flere gange samt at deltage ved VM i Berlin i 1978.
 
Der var brug for Pauls organisatoriske evner i Sjællands Svømmeunion. Han blev valgt som livredningsleder i 1975 – 1977 og var herefter formand for unionen frem til 1990. Sidst i 80’erne lå det Paul og andre ledere meget på sinde at få etableret en ny struktur i forbundet. Paul var foregangsmand for tankerne om sammenlægning af de mindre unioner til Region Øst og Region Vest. Det lykkedes i1990.  
 
Paul blev den første formand i Region Øst. Han var stolt, ærekær, pligtopfyldende, og han arbejdede målrettet på at nå sine mål. Han formåede at skabe fællesskab i regionen. Man samarbejdede – og der var en overordnet god stemning. Det mærkedes tydeligt på regionens repræsentantskabsmøder, når man var med som gæst. Paul var manden, der gik i front.

”Det kan godt være, at jeg har været slem til at sige min og mit om både tidtagningsanlæg og andre forhold indenfor unionen, men det har jo været fordi jeg et eller andet sted har haft hjertet med i det arbejde, som jeg har gjort for svømningen igennem alle disse år” har Paul Johansen udtalt, da han i 1995 gik af som formand i Region Øst og blev udnævnt som æresmedlem i daværende DSLF. Jo, det er rigtigt. Sådan var Paul også, uhyre flittig og ansvarlig overfor det, han havde med at gøre. Pauls ånd levede i øvrigt videre i Region Øst også i årene efter hans formandskab.
 
Paul var medlem af Dansk Svømme og Livrednings Forbunds bestyrelse i flere år og har efterfølgende siddet i Dansk Svømmeunions appeludvalg i en årrække.
 
Med Paul Johansens store indsats for dansk svømning fulgte flere hædersbevisninger:
DIF ærestegn i 1990
SRØ æresmedlem i 1995
DSLF æresmedlem i 1995
 
Paul Johansen har ydet en fortræffelig indsats for dansk svømning. Han har vedligeholdt og udviklet igennem alle årene og givet stafetten videre til yngre kræfter. Vi skal nok forstå at samarbejde og bevare den overordnede gode stemning Paul.
 
Æret være Paul Johansens minde. 
  
Dansk Svømmeunion
Kaj Aagaard
Formand
  
Paul Johansen blev bisat fra Opstandelseskirken i Albertslund den 12. februar 2009. Efter familiens ønske blev bisættelsen holdt i stilhed.

 


Cookieindstillinger