0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Revidering af kravtider til EJM og VM 2009

16-12-2008

Af: 35

Som nogle vil vide, og som diskuteret på udvalgte landsholdssamlinger, så har Eliteafdelingen igennem efteråret arbejdet på en omfattende revidering af udtagelseskravene til de to pågældende stævner, hvor kravtider allerede er blevet annonceret. Det er vigtigt at understrege, at kriteriet for at blive udtaget til internationale seniormesterskaber på langbane stadigvæk er en forventelig 16. plads.
 
Den primære baggrund for beslutningen om at igangsætte en revidering af kravtiderne er, at de nye konkurrencedragter har rykket niveauet ganske markant ved de internationale stævner, og at de nuværende kriterier anvender en beregningsformel der går tilbage til de to sidst afholdte stævner. Eksempelvis ligger der vægtede 16. pladser fra VM i 2005 og 2007 til grund for udregningen af kravtiderne til VM i Rom i 2009.
 
Resultatet af arbejdet med at revidere kravtiderne vil blive offentliggjort i starten af januar 2009. I forbindelse med revidering og offentliggørelsen af kravtiderne vil flere nye tiltag blive introduceret. Blandt andet vil kriterierne for det nye udviklingslandshold blive lanceret, og ligeledes vil der i forbindelse med VM kravtiderne også blive en differentieret kravtid for de lidt yngre seniorsvømmere. Lidt i tråd med, at det forsøgsvis har været introduceret i 2008, at kravtiderne for den yngste EJM-årgang er lidt mere lempelige end for den ældste EJM-årgang.
 
Svømmere der allerede, og indenfor den opsatte kvalifikationsperiode, har klaret den eksisterende kravtid, og som måtte have klaret en af de endnu ikke offentliggjorte kravtider til enten EJM eller VM, vil alle blive individuelt vurderet i forhold til endelig udtagelse efter kvalifikationsperiodens ophør.
 
Spørgsmål indtil offentliggørelsen af de nye kravtider kan rettes til elitechef Lars Sørensen.