0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM, søndag, finale: Guld og bronze til danske Jeanette Ottesen søndag ved EKM

14-12-2008

Af: 21

Jeanette var flyvende søndag aften ved EM på kortbane i Kroatien. Således bragede hun gennem kortbanebassinet i finalen i 100 m butterfly i den nye nordiske og danske rekordtid - 56,70.
Med denne fantomtid bliver det til en flot guldmedalje til den danske svømmer fra KVIK Kastrup. En fænomenal præstation af Jeanette, som her ydermere sætter mesterskabsrekord på distancen.
Jeanette er nu blot 15/100 sekunder fra Martina Moravcovas Europa-rekord.
Med den nye flotte tid forbedrer Jeanette sin egen danske rekord på distancen med 76/100 sekunder. Samtidig sletter hun Sarah Sjöströms nordiske rekord og forbedrer tiden med 69/100 sekunder.
Sølvmedaljen går her til franske Diane Bui Duyet i tiden 56,83.
Bronze til ungarns Eszter Dara i tiden 56,88.
 
Senere i samme afsnit stod Jeanette atter parat - denne gang i finalen i 50 m fri. Jeanette var nået til finalen via semifinalen tidligere i samme afsnit, hvor hun satte dansk rekord i tiden 24,02, som resulterede i en samlet tredje- og dermed finaleplads. 
I finalen bliver det atter til en tredjeplads til den danske svømmer fra KVIK Kastrup - denne gang i tiden 24,05. Dermed er aftenens anden medalje i hus for Jeanette - og denne gang i form af en flot bronzemedalje.
Guldet går her til hollandske Marleen Veldhuis i tiden 23,55, mens sølvmedaljen går til en anden hollandsk svømmer, Hinkelien Schreuder, i tiden 23,72.

Oven på søndagens præstationer var det en meget glad Jeanette Ottesen, som kunne fortælle følgende: - Jeg er bare så glad og overvældet lige nu. Ja, faktisk ved jeg slet ikke, hvad, jeg skal sige, andet, end at det er fedt og sjovt lige nu. Der flyver jo en millard tanker igennem ens hovede, når det her sker, så jeg tror faktisk først det bliver, når jeg kommer hjem, at det for alvor går op for mig, hvor godt det egentlig er gået her ved EKM for mig. 
 
Således en stor EKM-aften for Jeanette Ottesen og for Danmark. Jeanette kan nu flyve hjem til Danmark med ikke mindre end fire flotte EKM-medaljer - én af bronze, to af sølv og som prikken over i´et, en dejlig guldmedalje.
 
Rikke Møller Pedersen, STO95/Frem, kunne ikke helt leve op til gårsdagens to flotte rekordtider i 100 m brystsvømning. Således sluttede svømmeren fra Fyn på en samlet ottendeplads i søndagens finale i tiden 1.07,48.  
Guldet gik her til den russiske svømmer Valentina Artemyeva i tiden 1.05,02.
Sølv til Sophie de Ronchi, Frankrig, i tiden 1.05,43.
Bronze til østrigske Mirna Jukic i tiden 1.05,64. 
 
Pernille Larsen, AGF, var med i aftenens finale i 200 m rygsvømning oven på en blændende rekordpræstation i søndagens indledende afsnit.
I finalen slutter Pernille på ottendepladsen i tiden 2.07,14.
Her gik guldet til franske Alexandra Putra i tiden 2.02,48.
Sølv til franske Alexianne Castel i tiden 2.03,10.
Og endelig bronze til Elizabeth Simmonds, England, i tiden 2.03,12.
 
Jakob Andkjær svømmede søndag aften semifinale i 50 m butterfly. Her blev det til en samlet 11. plads for svømmeren fra VAT/VI39 i tiden 23,38. Således desværre ingen finaleplads for Jakob på denne distance.
 
Se alle resultater på www.omegatiming.com
 
Det danske hold kan nu vende hjem til Danmark med ialt seks medaljer: foruden Jeanettes fire medaljer er det som bekendt også blevet til en bronzemedalje til Mads Glæsner, Sigma/Allerød/Elitecentret, samt en bronzemedalje til Lotte Friis, ligeledes Sigma/Allerød/Elitecentret.
Foruden seks medaljer er det blevet til stribevis af rekorder - både danske juniorrekorder, danske seniorrekorder samt enkelte nordiske rekorder.

Et stort EKM er dermed afsluttet for de ialt 26 danske svømmere, som mandag flyver hjem til et par velfortjente afslappede dage hen over julen.
 
Kontakt til EKM-truppen:
Elitechef Lars Sørensen kan kontaktes på mobil: 2920 6160.
Informationsmedarbejder Nora Thomsen kan kontaktes på mobil: 2149 0937.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Eliteafdelingen
 
Nora Thomsen
Informationsmedarbejder
 
Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

www.svoem.dk